Pintaa syvemmältä – Tästä blogissa on kysymys

Oikein ymmärrettynä usko

  • on luonnollinen osa elämää
  • elämän myönteisiä rakennusaineita

 Ajoittain hyvä ja pyhäkin muuttuu meidän ihmisten käsissä vastakohdakseen. Havaintojeni mukaan hyväksikäyttö on usein kytköksissä narsismiin.

Vuosien prosessin jälkeen elämässä näkyy muutakin kuin menneen pölyä: Uskonrohkeuden ja eteenpäinmenon näkökulmia.

Kymmenen vuoden bloggaamisen vuoden mittaan on ollut tilanteita, jolloin tietyt aihepiirit ovat olleet pinnalla. Suosittelen, että perehdyt useampiin eri aihepiireistä kirjoittamiini artikkeleihini saadaksesi kattavamman kuvan ajattelustani.

Eri aikoina teksteissäni vilahtaa erilaisia -llisia, -läisiä, -laisia yhteisöjä. Tutuksi ovat tulleet niin suuret suomalaiset suuntaukset kuin määrällisesti pienemmät vaikuttajat. Lisäksi olen seurannut aktiivisesti myös kansainvälistä hengellistä kenttää.

Blogini on tässä kentässä yksi ääni.

Blogi, jota nyt luet, on ”alkuperäinen” blogini, johon on kertynyt reilusti yli tuhat kirjoitusta, joissa hahmotan uskoa ja elämää eri sävyissään. Alun perin julkaisin blogia omalla nimelläni pauliinakuikka.wordpress.com. Tajusin jossain vaiheessa, että blogini sekoitetaan blogin statistiikasta päätellen jopa Pohjois-Korean ja Venäjän toimesta aktiivisesti poliittiseen keskusteluun osallistuvan Kuikka-nimimerkkiin. Päätin ottaa hieman etäisyyttä kuikka-nimeen. Toisaalta pikkuisen harmittaa, koska Kuikkana minut tunnettaan, siitä ei pääse mihinkään.Tuon jälkeen blogin nimi on vaihdellut tilanteen ja käyttötarkoituksen mukaan. Jossain vaiheessa sourcepublication.com (Lähdejulkaisut, koska jo tuolloin virittelin julkaisutoimintaa) ja avaintekija.com, koska suomalainen nimi on suomalaisille helpompi kuin vaikeasti tavattava vierasmaalainen.

Tämä alkuperäinen blogini on vielä hetken luettavissa täällä. Vähin erin sisältö muuttaa liveabundant.life -jalustalle, josta löytyy myös englanninkieliset käännökset kirjoituksista.

terveisin Pauliina Kuikka

%d bloggaajaa tykkää tästä: