Miehikkälässä viettämieni vuosien aikana lähimaastot ovat tulleet tutuiksi. Kesällä ja syksyllä sanko on täyttynyt marjoista ja kori sienistä. Metsien puusto on monessa paikassa päätehakkuuvaiheessa, joten tutut metsät ja ehtymättömät valokuvauksen inspiraation läheteet ovat muuttuneet hakkuuaukeiksi. Mistä löytäisin uusia?

Eräänä iltana lähdin mieheni kanssa kuvaamaan auringonlaskua. Tutkailimme karttaa ja löysimme Savanjärven maastoon Miehikkälässä.

Päätimme palata Savanjärvelle viikonloppuna. Nautimme upeasta, suorastaan kesäisestä syyskuun päivästä. Poimurin pohjalle löytyi pikkuisen puolukoita. Sateiden myötä myös sienet ovat virkistyneet kasvamaan. Kehnäsieniä, kanttarelleja, kangasrouskuja ja tatteja löytyi sienikastikkeen ainesosiksi.

Jostain syystä maastossa oli runsaasti kuolleita ja lahoamisen myötä maahan kaatuneita puita. Keskipäivän normaalisti armottoman kova valo pehmentui harsopilvien läpi suodattuessaan. Näkymä oli oikeastaan upeampi kuin mitä kuvatuksi sai.

Macro on minulle ”se juttu”. Harmitti, että olin päivän muiden puuhien tuoksinassa unohtanut 105 mm macron ja normaalisti käyttämäni kameran kotiin. Mukana oli varakamera 80-200 mm objektiivilla sekä 24-70 mm objektiivi. Niiden kanssa menin maastoon – ja tyypilliseen tapaani pyrin lähelle kohdetta.

Kokemukseni mukaan ”lähellä näkee enemmän”.

Kuvat Common Creative -lisenssi. Kuvia saa käyttää ja jakaa tuommoisina kuin ne artikkelin ohessa ovat.