Vanha Porvoo ranta-aittoineen on yksi Suomen valokuvatuimmista kansallismaisemista ja matkailijoiden kestosuosikki. Matkailijat tulevat ihastelemaan värikkäitä puutaloja ja kävelemään kapeita mukulakivikatuja pitkin, nauttimaan kahviloiden ja ravintoloiden tarjonnasta, ostoksille suklaakauppoihin ja pikkuputiikkeihin. Moni rauhoittuu koko jokilaakson kattavassa Kansallisessa kaupunkipuistossa.

Vanhaa Porvoota tullaan katsomaan eri puolilta maailmaa – eikä ihme, se on ainutlaatuinen. Porvoossa ikuistetaan tunnelmallisia hetkiä, joita muistellaan pitkään. Vaikka alueella eletään vahvasti nykypäivää on moni asia sopivasti ennallaan – kaikkein eniten tunnelma.

Tervetuloa Vanhaan Porvooseen!

Näin esittelee Porvoon kaupungin sivut Vanhan Porvoon

Poikkesimme Vanhassa Porvoossa ohikulkumatkalla alkukesän upeana iltana.

Copy of Porvoo Old City 3.jpg

Julkisessa paikassa (kadulla tai puistossa) valokuvaaminen on sallittua. Silti itse vierastan ventovieraiden kuvaamista – ja yleensäkään en julkaise ihmisistä kuvia ilman heidän lupaansa. Siksi päädyin tässäkin kuvassa käyttämään lyhyttä syvyysterävyyttä ikuistaakseni Vanhan Porvoon iltatunnelmaa.

Porvoo Old City 1

Vanhan Porvoon punamullanpunaisena hohtavat puutalot ovat upeita katsella ja kuvata. Poikkean tässä motostani ”Mitä lähempänä kohdetta, sitä parempi”, kävelen kauemmaksi ja kuvaan… Aurinkoa ottavat ihmiset ovat ”piilossa” omenapuun takana.

Porvoo Old City 2.jpg

Veneily kuuluu merellisen Porvoon maisemaan. Minusta valkoinen vene rikkoi tässä perinteistä maisemaa. Löysin vanhan valurautaisen ruukun sillan päädystä – ja ”piilotin” veneen ruukun taakse.

Porvoon kaunis tuomiokirkko on mainio kuvattava sellaisenaan. Päädyin kuitenkin etsimään tuoretta kuvakulmaa kadun varteen pysäköidyn tuoreen vahan kiiltoisen mustan ”kuplavolkkarin” kyljestä: siinä heijastuu kuin heijastuukin ilta-auringossa kylpevä tuomiokirkko.

Porvoo Old City 4.jpg