Omatoimimatkailua Israelissa (osa 5): Vuokra-autoilua, sujuvaa suomea – ja sattumuksia

Maanantaina matka jatkuu Tiberiakseen.

Ennen kuin tyystin jätämme Jerusalemin taaksemme, poikkeamme Jad Hashmonaan, jossa pärjää sujuvaksi suomeksi. Pikainen tutustuminen Raamattupuutarhaan ja kupilliset kahvia – ja matka jatkuu takaisin Jerusalemiin autovuokraamoon. Arton sanoin:

Auto tarvitsee lääkäriä.

Nissan ei jaksa kiskoa meitä mäkiä ylös.

Löydät Jad Hasmonan Ystävä Suomessa -yhdistyksen sivut tästä linkistä.

Helsingin Sanomien uutiseen pääset tästä.

Englanniksi löydät Jad Hashmonan sivut täältä.


Autovuokraamossa saamme allemme pikkuruisen Kia Picanton. Matka jatkuu Tiberiakseen.

Varkaita autovuokraamossa?

Reissumme hyytävimpiä kokemuksia oli havaita majapaikkaamme tullessa, että kamerareppu on kadonnut. Nimenomaan se, missä oli Arton kamera. – Arto kävi katsomassa auton ja asunnon. Enää ei jäänyt selityksille sijaa. Pakkohan se oli ollut kadota autovuokraamossa, kun vaihdoimme tavaroita Nissanista Kiaan.

Arto jo näpytteli autovuokraamon numeroa ja selitimme kauppakeskuksen suutarille varkautta ja laskimme hävittyjä euroja mielessämme – kun Arto tajusi, että reppu on koko ajan ollut jalkojeni juuressa. Ilmeisesti väsymys teki tehtävänsä, kun ajatus ei juossut normaaliin malliin.

Helpottunut nauru raikui suutarilla… (Sitä en tiedä, kuinka järkevänä hän pitää suomalaisia turisteja tämän jälkeen…) – Päivitimmekin kotisuomeen terveiset, että Arto meinasi soittaa äidille poliisit… 🙂

Vastaa