Omatoimimatkalla Israelissa (osa 4): Jerusalem – Muuttoa ja jälleentapaamisia

Päästäksesi jyvälle, mistä on kysymys, lue aiemmat osat:

Omatoimimatkalla Israelissa: Näin päädyimme tapahtumien keskiöön

Omatoimimatkalla Israelissa: Pray for Jerusalem

Kun tallustamme laukkuinemme mukulakivikatuja laukkujen pyörät iloisesti rallattaen, tajusin, että kävelemme alueella, josta Jochanan oli puhunut ja kehottanut rukoilemaan.

Hämmästykseni on suorastaan tavaton, kun tajuan uuden asuntomme pienuuden: Meidän tulisi mahtua asumaan 15,5 neliön asunnossa kamppeinemme ja tekemään seurakuntaamme lupaamamme livelähetys.

Asunto osoittautuu varsinaiseksi tilaihmeeksi. Mahdumme mukavasti nukkumaan, kun taitamme yhdistetyn ruoka- ja työpöydän seinälle – ja taas syömään ja valmistelemaan livelähetystä, kun työnnämme vuodesohvan kasaan. Isoin keplotteleminen on matkatavaroissa: Ne saavat levätä suihkun lattialla, mutta suihkussa käynnin ajaksi ne pitääroudata taittopöydän alle. Ruokaa laitamme yhden kattilan politiikalla ja tiskit pesemme asunnon ainoassa lavuaarissa. Ilmastointi ja jääkaappi ovat luksusta.

Kun olemme asettuneet taloksi ja sapatin päätyttyä kaupat aukeavat hetkeksi, lähdemme metsästämään ruokaa. Yön pimeydestä putkahtaa eteemme ”Jochanan”.

Jochanan näyttää pelästyneeltä. Hän osoittaa pimeälle pihalle selittäen, että viereisessä rakennuksessa opetetaan lapsille noituutta. Olemme siis nimenomaisella erityisen okkultistisella alueella, josta Jochanan edellisenä päivänä puhui.

Sukellamme pimeyteen – rukoilemaan. Tunnen sisikunnassani kummallisen pimeän ja pelottavan läsnäolon. Julistamme yksinkertaisesti, mutta voimakkaasti, ristiinnaulitun ja ylösnousseen Kristuksen voittoa kaikesta pimeästä ja pelottavasti.

Asunnollemme saapuessamme ihmettelemme, miten ihmeessä Jochanan osui jälleen tiellemme, vaikka olimme muuttaneet majapaikkaa. Johdatusta?!

Vastaa