Omatoimimatkalla Israelissa (osa 2): ”Pray for Jerusalem”

Lauantaina suuntaamme tien päälle uudemman kerran. Sapatti näkyy katukuvassa hiljentyneenä liikenteenä, kiinni olevina kauppoina ja erityisesti juutalaismiesten kohdalla uskonnollisena vaatetuksena.

Suuntaamme Puutarhahaudalle. Enää emme pääse oikaisemaan perjantaista oikoreittiä, vaan joudumme kiertämään arabikorttelien kautta. Jännitteet välittyvät ilmapiirissä ja näkemässämme käsirysyssä, jossa arabinainen käy naispoliisiin käsiksi. Pian paikalle kerääntyy sotilaita ja lisää ihmisiä. Kiiruhdamme askeleitamme päästäksemme pois tapahtumien keskiöstä.

Jerusalemissa on monia rukouskeskuksia, joissa rukoillaan Jerusalemin, Israelin ja koko maailman puolesta. Yksi keskus osuu reittimme varrella. Poikkeamme sisään. Amerikkalaisten baptistien ylläpitämässä rukouskeskuksessa (lue lisää englanniksi täältä) oleva interaktiivinen rukoushuone kutsuu meidätkin pysähtymään ja hiljentymään. Tekeillä on myös rukouspuutarha. Rukouskeskuksessa työskentelevän pariskunnan kanssa viettämämme kahvihetken jälkeen suuntasimme kohti Puutarhahautaa.

Puutarhahaudan läheisyydessä olevissa kappeleissa vietetään jumalanpalvelusta ja nautitaan ehtoollista monilla kielillä ja kokoonpanoilla.

Puutarhahauta tekee syvän vaikutuksen. Aistin pyhyyden.

Kristinuskon ydin:

Hän ei enää ole täällä. Hän on noussut ylös.

Avautuu aivan uudella syvyydellä.

 

1 thought on “Omatoimimatkalla Israelissa (osa 2): ”Pray for Jerusalem””

Vastaa