Siunauksen ketju

Jumala voi vuodattaa siunauksensa hämmästyttävillä tavoilla, niin että olette niiden voimaannuttamina valmis ihan mihin tahansa – ei pelkästään välttämättömään.  —

Tämä kaikkein hövelein Jumala antaa maanviljelijälle siemenen, joka tulee leiväksi, ja on anteliaista anteliain sinua kohtaan. Jumala antaa sinulle, jotta voit antaa sen eteenpäin. Tämä kasvaa täysikasvuiseksi elämäksi, uskossa Jumalaan, kaikkinaiseksi vauraudeksi, ollaksesi antelias, kaikessa tuottaaksesi kanssamme Jumalalle kunniaa.

Tällainen hyvän tekeminen on enemmän kuin puutteessa olevan kristityn kohtaamista hänen tarpeissaan. Se aikaansaa runsasta Jumalan ylistystä ja kiitosta. Puutteen kohtaaminen ja hyvän tekeminen kannustaa elämään parhaimmillaan osoituksena kuuliaisuudesta Jumalalle, jota osoitatte olemalla avoimen kuuliaisia Kristuksen sanoman selkeälle tarkoitukselle. (2 Kor 9: 12-15, The Message, vapaasti käännettynä)

Kristityn(kin) elämässä kuivat kaudet ja hyvinvoinnin kaudet voivat vaihdella. Kun (ehkäpä taloudellinenkin) kuivuus iskee, Kristuksen ruumiin hyvään toimintaan kuuluu auttaminen. Nälkää kärsivää veljeä ei jätetä näkemään nälkää, eihän?

Paavalin opetus Korintton seurakunnalle avaa aihepiiriä Kristuksen ruumiin kokonaisuudesta käsin. 

Myös omassa elämässäni kuivat kaudet ja ne kaudet, jolloin on ollut enemmänkin, mistä jakaa ovat vaihdelleet.

Tämä Korintton seurakunnalle kirjoitettu on tullut vastaan takavuosina tilanteessa, jossa uskoani antamiseen koeteltiin toden teolla. Voit lukea kertomuksen Kaksi kynttilänjalkaa

Myöhemmin olin itse tilanteessa, josta Herra oli puhunut etukäteen. Olin nähnyt unessa, että elämässäni tulisi olemaan kahden kuukauden taloudellisesti hyvin tiukka ajanjakso. Tuona ajanjaksona vetosin Jumalan lupaukseen pitää huolta – ja nimenomaan siihen, että niinä aikoina, jolloin itselläni oli mennyt mukiinmenevästi, olin antanut omastani tarpeessa oleville.

Työpöydälläni oli ryppyinen 10 euron seteli. Seuraavana päivänä piti liikkua töihinkin. – Ei harmainta haisua, kelpaisiko seteli huoltoaseman automaattiin. No, se olisi seuraavan päivän murheita… tuo ryppyinen seteli… ja melkoisen tyhjä bensiinitankki… (Jumala oli tiukoissa mutkissa auttanut ennenkin!)

Puhelin soi. Soittaja selitti, että hänellä on mielessä ihan hassu ajatus: Hänen pitäisi antaa minulle tietty rahasumma. 

Hetken kuluttua ovelle koputettiin. Luulin, että oven takana olisi tuo soittaja. Eipäs ollutkaan, vaan ventovieras mies. – Hän kertoi elämäntilanteestaan. – Todellisessa rahantarpeessa oleva henkilö, joka kysyi tölkkejä tai pulloja, joita voisi viedä kauppaan ja saada tietyn summan kokoon, jotta elämä jatkuisi.

Selitin hänelle oman tilanteeni ja kerroin vastikään saamastani puhelusta – ja annoin viimeiset rahani: Ryppyisen kympin ja pari kolikkoa. Enempää ei minulla ollut.

Totesin myös, että oma uskoni ei olisi riittänyt (ilman huomattavan voimakasta Jumalan puhetta) antamaan viimeisiä rahojani kulkijalle. – Jumala näki edeltä. Täytti hänen tarvettaan tuolta osin – ja omaani siltä osin, että elämä jatkui. Kaavin vielä keittiön kaapista jotain oven takana olijalle.

Kohta ilmaantui soittaja oven taakse. Mukanaan lupaamansa summa kaksinkertaisena. Kädessään muovipussissa kahvin kanssa syötävää.

Tässä yksi tapa, jolla Jumala vuodattaa siunausta eteenpäin: Kuuliaisuus ”oudoille ajatuksille”.  ❤

Jatkuu seuraavassa kirjoituksessa.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: