Uudistuneen elämän voima

God is calling you to come to Him in the power of renewed life. — God is restoring His light to the Church. He wants you to shine with all the beauty, clarity and brightness of God´s holiness and power. – Jumala kutsuu sinua  uudistuneen elämän voimassa. — Jumala palauttaa valonsa Hänen seurakuntaansa. Hän haluaa sinun loistavan Jumalan pyhyyden ja voiman koko kauneudessa, selkeydessä ja kirkkaudessa. –  Colin Dye, Hearts in Fire, Walking in Personal Revival

Totuus – ja (ensi)rakkaus

Ilmestyskirjan 2. luvussa Herra puhuttelee Efeson seurakuntaa, joka

  • määrätietoisesti haluaa seurata Totuutta
  • erottaa Totuuden väärennöksestä – näemmä vielä oikein, koska se
  • saa Herralta kehuja asiasta.

Seurakunnalla on yksi ongelma: Se on kulkenut niin kauas ensirakkaudesta ja ensimmäisistä teoistaan, että sen on tarpeen palata takaisin lähtökohtaansa. Muuten Herra joutuisi siirtämään seurakunnan lampunjalan paikoiltaan.

Loistamaan pidäkkeittä

Ilmestyskirja on täynnä vertauskuvia. Niiden tulkitseminen ei ole helppoa eikä yksioikoista. Mistä lampunjalka olisi kuva? Voisiko se liittyä jotenkin Matteuksen kirjaamaan Jeesuksen vertaukseen:

Te olette maailman valo. Ei kaupunki voi pysyä kätkössä, jos se on ylhäällä vuorella. Eikä lamppua, kun se sytytetään, panna vakan alle, vaan lampunjalkaan. Siitä sen valo loistaa kaikille huoneessa oleville. Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa. Matt. 5: 14-16

Seurakunnan tehtävä on loistaa pidäkkeittä ja näkyvästi. Hyvät teot eivät ole sitä itseään varten – vielä vähemmän sen itsekorostukseen – vaan sitä varten, että ne kirkastaisivat Isän kunniaa ja siten saisi ihmiset ylistämään Isää, joka on taivaissa.


 

En tiedä, mikä on sinun pettymyksesi lähde. Miksi olet jättänyt ensimmäiset tekosi tai ensirakkautesi (Jumalaan). Jumala haluaa uudistaa meidät uskovat perinjuurin. Kirkastaa nimensä meissä.

Tämä perinpohjainen uudistus tuo mukanaan myös sen, että paitsi lampunjalkamme pysyy paikallaan, myös lamppumme palaa kirkkaammin.

Murtunutta ruokoa hän ei muserra,
savuavaa lampunsydäntä hän ei sammuta.

Elämään tulee uudenlainen elämän vire ja virta.

Artikkeli on julkaistu heinäkuussa 2014. – Voit lukea koko artikkelin tästä linkistä

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: