Personoitu kutsu

Miksi Jumala ei käytä minua?

Siinä syvä kysymykseni vuosia. Myöhemmin ymmärsin, että kyllä Jumala käytti. Hän vaan käytti eri tavalla kuin jota kuta toista.

Kysymyksen juuret

Vertailulla oli juurensa väärin markkinoidussa uskossa. Kun mitta oli väärä, se antoi virheellisen tuloksen. Siksi olin hämmentynyt ja pettynyt:

Väärä markkinointi tuo asiakkaita – ja se tuo ennen pitkää pettyneitä asiakkaita, kun he ovat huomanneet, että markkinoitu upea usko ei toimi.

Asiakkaat pettyvät ensin itseensä – ja uskoonsa. He pettyvät ennen pitkään myös markkinoijaan; huomaavat, että markkinoija puhuikin puppua. Voit lukea lisää Rosoista sen tunnistaa – Hedelmäntunnistamiskoulu 2

”Havunkaristaja”

Raju herätys todellisuuteen tipautti elämästä jotain, mikä oli uuden kasvun tiellä Voit lukea lisää Havunkaristaja-artikkelista.

Heidän väärä elämäntapansa ei kyllä ollut parasta mainosta asialle, mutta se ei tehnyt tyhjäksi hedelmän hyvää osaa. Opetuksessa oli hyvääkin. Yhteisössäkin oli hyvää. Ennen kaikkea: Kaikki usko ei ollut mätää.  Rosoista sen tunnistaa – Hedelmäntunnistamiskoulu 2

Uudelleen kokoaminen

Totesin ja koin omakohtaisesti

Jumala haluaa ”koota uudelleen” niiden uskon ja palauttaa niiden luottamuksen, jotka ovat kokeneet kovia.  Voit lukea lisää artikkelista Hämmentävää hedelmää

Yksi vapauttavimmista löydöistäni on ollut se, että Herra toimii jokaisen kohdalla persoonallisella tavalla. Huomaamme tämän lukiessamme Raamatun kertomuksia. Esimerkiksi

 • profeetoista jokaisella on hieman eri tavoin virittäytynyt sanoma, jossa he käyttävät erilaista kieltä ja erilaisia (kieli)kuvia.
 • Heidän sanomassaan osin näkyy se aika ja tausta, jossa he elävät.
 • Heidän sanomassaan näkyy myös päivittäinen ympäristö, jossa he elävät. Puhumattakaan siitä, että
 • he julistavat omalle ympäristölleen heidän tilanteisiinsa ja heidän kielellään (ja osin suuntautuneena kauemmaksi tulevaisuuteen, meidän päiviimme ja siitä eteen päin saakka).

Samalla tavoin Jeesus kutsuu seuraajakseen muun muassa

 • kalastajan
 • Magdalan Marian
 • varakkaita naisia
 • veronkerääjän
 • Samarialaisen naisen
 • kristittyjen piintyneen vastustajan
 • oman veljensä

Heistä jokaisella oli omanlaisensa tehtävä, kutsumus – ja myös sanottava. Heidän persoonastaan voimme lukea esimerkiksi Matteuksen ja Johanneksen evankeliumeista, Johanneksen kirjeistä ja Ilmestyksestä, Jaakobin ja Pietarin kirjeistä, Paavalin kirjeistä sekä Markuksen tai Luukkaan kuvauksista heidän nimeään kantavissa evankeliumeissa ja/tai Apostolien teoissa.

Jeesus kohtasi heidät jokaisen persoonallisella tavalla ja käytti heitä yhtä persoonallisesti. Niin Hän käyttää sinua ja minuakin.

Vaikka joku käyttää väärin Jumalan Sanaa , Jumalan Sana toimii edelleen; vaikka joku vääristelee Jumalan töitä, Jumala jatkaa työtään. (1)

Lue myös Pettämätön Jumala -artikkeli

Tietoa kirjoittajasta

Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s