Käväisin mieheni kanssa kirpparilla. – Tavaroita katsellessamme luoksemme tuli noin kolmevuotias tyttö. Hän kiersi mieheni eteen, katsoi miestäni ylöspäin kasvoihin – ja lähti minkä pienistä jaloistaan pääsi juoksemaan poispäin.

Mitä mahtoi tyttö ajatella? – Hmm… ihan uusi tyyppi, en ole ennen nähnyt… Kävi vilkaisemassa kasvoihin ja jatkoi tutkimusmtkaansa, vai…

Tytön ajatukset alkoivat aueta kaikille kirpparilla olijoille, kun muutaman hyllyn päästä kuului:

Itiii..

Ja eipä aikaakaan, kun toisaalta kirpparilta :

Isi on täällä!

Tyttö kipitti isänsä luo.

Isällä oli samantyylinen tumma takki kuin miehelläni. – Tyttö ei erottanut näitä kahta miestä vaatteista – vaan kasvoista ja äänestä: Välittömästi katsoessaan miestäni kasvoihin hän tunnisti: tämä ei ole isäni. – Ja taas isän äänen kuultuaan ja kasvot nähtyään, tyytyväisenä liittyi isän seuraan.

Paljon olen bloggaamiseni varrella kirjoittanut aidon ja epäaidon hengellisyyden rajapinnasta. – Voisiko yksi tunnistamisen apu olla sen pohtiminen, näenkö näkemässäni Isän kasvot ja kuulenko Hänen äänensä?

Ei kukaan ole Jumalaa milloinkaan nähnyt; ainokainen Poika, joka on Isän helmassa, on hänet ilmoittanut.  Joh. 1: 18. KR. – 92

Mutta vierasta ne eivät seuraa, vaan pakenevat häntä, koska eivät tunne vierasten ääntä. — Minä olen se hyvä paimen. Hyvä paimen antaa henkensä lammasten edestä. Joh. 10: 5-11