Not so bad… – Ei niin pahaa…

In his newsletter, John Gordon writes:

If you are facing a challege and anxious about your situtation, I know how you feel. –  Jos edessäsi on haaste ja olet huolissasi tialnteestasi, tiedän, miltä sinusta tuntuu.

Gordon continues. – Gordon jatkaa:

I lost my job in 2001. – Menetin työni 2001.

I thought it was the worst event of my life. I was two months away from being bankrupt. I had a wife, two young children, a mortgage, no health insurance, and very little savings. I was a paycheck away from losing it all. – Ajattelin, että se oli huonoin hetki elämässäni. Olin kahden kuukauden päässä varariksota. Minulla oli vaimo, kaksi pientä lasta, velkaa, ei terveysvakuutusta ja hyvin vähän säästöjä. Oli vaara, että menettäisin kaiken.

It sounds bad. It felt bad. At the time it was bad. But one day I decided that I wasn’t going to let this challenge take me down. And that’s when I knew I had to change what I was thinking and doing. – Se kuulosti pahalta – ja se tuntui pahalta ja olikin pahaa. Kuitenkin eräänä päivänä päätin, että en anna haasteen painaa minua maahan. Ja juuri tuolloin tiesin, että minun  oli muutettava ajatuksiani ja toimitaani.

I read a few books including Who Moved My Cheese and Rich Dad, Poor Dad which helped me make some important decisions through the change. Eventually these decisions would lead to the work I do now as a writer, consultant, and speaker. – Luin  muun muassa sellaisia kirjoja kuin Kuka vei juustoni ja Rikas isä, köyhä isä. Ne auttoivat minua tekemään joitain tärkeitä päätöksi tuon muutoksen aikana. Äkkiä nämä päätökset johtivat minut siihen, mitä nyt teen kirjoittajana, konsulttina ja puhujana.

My layoff led to my life’s mission and purpose. What I thought was the worst event in my life actually lead to the best. I’m not alone. Gallup did astudy and asked people to identify the worst and best event of their life. They found that there was an 80% correlation between the two events. – Potkuni johtivat minut elämäni tehtävään ja tarkoitukseen. Se, minkä ajattelin olevan pahinta, mitä minulle voi sattua, johtikin parhaaseen. En ole yksin. Tutkimuksessa pyydettiin ihmisiä määrittelemään pahin ja paras hetki heidän elämässään. Kävi ilmi, että 80 %:sti nämä kaksi olivat samoja.

There was also a British study of 500 “charmed” people. They seemed to have it all; wealth, success, great relationships, etc. The researchers were surprised to discover that every one of these “charmed” people had bad things happen to them. They all experienced challenges and adversity, however, each one of them turned the bad into good and their misfortune into fortune. – Englantilaisessa tutkimuksessa tutkittiin 500 hurmaavaa ihmistä. Heillä näytti olevan kaikkea: vauratta, menestystä, hyviä suhteita, jne. Tutkijat hämmästyivät tuloksesta, jonka mukaan näille hurmaaville ihmisille oli tapahtunut pahoja asiota. He olivat kokeneet haastita ja vastoinkäymisiä. Kuitenkin jokainen heistä oli kääntänyt pahan hyväksi ja epäonnen onneksi.

The truth is that challenges and change are a part of life. The waves of change are always coming our way. But when the wave hits we have a choice. We can embrace it and ride it to a successful future or resist it and get crushed by the wave. – Totuus on, että haasteet ja muutos kuuluvat elämään. Muutoksen aalto tulee tiellemme. Kun se tulee, meidän on valittava. Me voimme valjastaa se ja ratsastaa sillä menestyksekkääsee tulevaisuuteen tai voimma antaa aallon murskata meidät.

Gordon referrers his book  The Shark and the Goldfish – Gordon lainaa kirjaansa (englanniksi) The Shark and the Goldfish

E + P = O – S+M=T

We can’t always control the (E) vents in our life but we can control our (P)ositive response to these events and this often determines the (O)utcome. – Emme aina kykene hallitsemaan S(attumuksia) tiellämme, mutta me voimme hallita M(yönteistä) vastaustamme tapahtumiin ja siten saada T(uloja).

When the change hits instead of focusing on the challenge we can choose to look for the opportunity. We can ask what this event is teaching us and identify how we can grow stronger and wiser from it. We can live in fear or move forward with faith and take positive action. – Me voimme muuttaa iskut kiinnittämällä huomiomme haasteen sijasta mahdollisuuksi. Voimme kysyä sitä, mitä tapahtuma opettaa meille ja pistää merkille, miten vahvistumme ja viisastumme siitä. Voimme joko elää pelossa tai siirtyä eteenpäin uskossa ja toimia myönteisesti.

We can decide to be a Shark instead of a Goldfish? Goldfish become paralyzed by fear. They stay in their comfort zone and wait for someone to feed them. On the other hand Sharks (nice sharks) move forward with faith and take action. They trust that their best days are ahead of them, not behind them. Instead of waiting to be fed they venture out in the ocean of possibility in search of food. Their beliefs and actions create a self filling prophecy; because they expect to find food and take action to find it, they do. – Päätämmekö olla kultakalan sijaan hai? Kultakala halvaantuu pelosta. Se pysyy mukavuusalueellaa ja odottaa, kunnes joku ruokkii sen. Toisaalta hai (kiva hai 🙂 ) liikkuu luottavaisesti eteenpäin ja toimii. Se luottaa, että se paras on edessä eikä takana päin. Sen sijaan, ettähai odottaisi jonkun ruokkivan sitä, se liikkuu eteenpäin valtameren mahdollisuuksien keskellä etsie ruokaa. Se usko ja toiminta muodostaa ”itseään toteuttavan profetian”: koska se edellyttää, että löytää ruokaa ja toimii löytääkseen, tosiaakin niin tapahtuu.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: