The Heart of a Pastor? – Paimenen mieli?

Today I read a thought-provoking article about the heart of a pastor written by Lance Witt. – Tänään luin ajatuksia herättävän Lance Wittin kirjoittaman artikkelin paimenuudesta.

At first Witt asked the reader to think qualities of a great leader and added. – Ensiksi Witt pyysi lukijaa miettimään suuren johtajan ominaisuuksia ja lisäsi:

We would hear qualities listed like visionary, entrepreneur, integrity, risk-taker, decisive, communicator, faith, courage, inspirational and focused. – Voisimme kuulla sellaisia ominaisuuksia kuin visionääri, yritteliäs, lahjomaton,  riskien ottaja, päättäväinen, hyvä viestimään, sellainen jolla on uskoa ja rohkeutta, inspiroiva ja keskittynyt.

But – as Witt writes his sharp note – this isn´t the whole picture. – Mutta kuten Witt terävästi huomioi, tämä ei ole koko kuva:

There isn´t any leader without the group which he/she leads and there isn´t any shepherd/pastor without the flock. – Yhtäkään johtajaa ei ole ilman ryhmää, jotka hän johtaa eikä yhtän paimenta/pastoria ole ilman, että on olemassa lauma.

Sheeps in the southernst Oland  Lampaita Öölannin eteläisimmässä osassa

If the leader/shepherd/pastor forget, why he/she exists, he/she is in deep  troubles. – Jos johtaja/paimen/pastori unohtaa, miksi hän on olemassa, hän on syvissä ongelmissa.

Perhaps not at first, but sooner or later, he/she is. – Ei ehkä aluksi, mutta ennen pitkää kyllä.

If he/she – at first hand – seeks for his/her own benefits, it is very short-term leadership. – Jos hän ensisijaisesti etsii omaa etuaan, sellainen on hyvin lyhytjänteistä johtajuutta.

If he/she neglects people, he/she shall weaken team/flock. – Jos hän laiminlyö ihmisiä, hän heikentää tiimiä/laumaa.

The only enduring motive is unselfish love which works for the team/flock. – Ainoa kestävä motiivi on epäitsekäs tiimin/lauman eteen vaivaa näkevä rakkaus.

Do nothing from selfishness or empty conceit [through factional motives, or strife], but with [an attitude of] humility [being neither arrogant nor self-righteous], regard others as more important than yourselves. Do not merely look out for your own personal interests, but also for the interests of others. Have this same attitude in yourselves which was in Christ Jesus [look to Him as your example in selfless humility] (Phil. 2: 3-5, Ampl.)

Älkää tehkö mitään itsekkyydestä tai turhamaisuudesta, vaan olkaa nöyriä ja pitäkää kukin toista parempana kuin itseänne. Älkää tavoitelko vain omaa etuanne vaan myös muiden parasta. Olkoon teilläkin sellainen mieli, joka Kristuksella Jeesuksella oli. (Fil. 2: 3-5)

 

The whole cause of our ministry must also be carried on in a tender love for our people.  We must let them see that nothing pleases us more than what profits them.  We should show them that what does them good does us good also.  We should feel that nothing troubles us more than what hurts them.

Syy siihen, miksi olemme palvelutehtävässä, täytyy täysin olla myös johdettavissa siitä, että lempeästi rakastamme joukkoamme. Meidän täytyy antaa heidän nähdä, että mikään ei miellytä meitä enemmän kuin se, mikä hyödyttää heitä. Meidän tulisi näyttää heille, että mikä on heille hyväksi on hyväksi myös meile. Meidän tulisi tuntea, että mikään ei tuota meille ongelmaa enempää kuin se, mikä loukkaa heitä.

 Richard Baxter

If you may read in English, you may read more writing of Lance Witt http://www.replenish.net/blog

vaikuttavaa-uskoa_talvi

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: