Free-willed Faith – Pakoton usko

In many curves of my path I have wondered the image of faith, which I call compulsive faith. – Monessa polkuni mutkassa olen hämmästellyt uskon kuvaa, jota kutsun kouristuksenomaiseksi uskoksi.

That kind of faith wants and tries to press and force some else to a desired form. – Tuon kaltainen usko haluaa ja myös yrittää pusertaa ja pakottaa toisen haluamaansa muottiin.

On the back ground I see shaky scaffolding – and fear which anticipate weak spots in ones life (and faith). Pressing and forcing is often a signal of a subconscious uncertainty. – Taka-alalla näen horjuvat rakennustelineet – ja pelon, joka aavistaa elämän (ja uskon) heikot kohdat. Prässääminen ja pakottaminen ovat usein merkkejä tiedostamattomasta epävarmuudesta.

Instead of that – Sen sijaan

faith is the substance [υποστασις , hypostasis] of things hoped for — – Usko on sen todellisuutta [υποστασις , hypostasis], mitä toivotaan —

So, something IS – without any need to press or force some one to believe… – Jotain siis ON – ilman, että tarvitsee pusertaa tai pakottaa toista uskomaan…

In the mid of these thoughts, I found one of my oldest articles and the quotation of Matthew 11: 28-30, according to the Message translation. – Näiden ajatusten keskellä löysin yhden vanhimmista artikkeleistani ja lainauksen Matteuksen 11: 28-30 Message -käännöksen mukaan.

Come to Me, all who are weary and heavily burdened [by religious rituals that provide no peace], and I will give you rest [refreshing your souls with salvation]. Take My yoke upon you and learn from Me[following Me as My disciple], for I am gentle and humble in heart, andyou will find rest (renewal, blessed quiet) for your souls. For My yoke is easy [to bear] and My burden is light.

Oletko väsynyt? Palanut loppuun sen uskon(non) takia, jossa olet. Tule luokseni. Lähde pois, minun kanssani. Minä palautan sinulle elämäsi. Minä näytä sinulla todellisen levon. Kulje kanssani ja tee työtä kanssani. Katso, miten minä teen sen. Opi armon pakoton rytmi. Minä en laita päällesi mitään, mikä painaa sinua tai ei sovi sinulle. Pysy seurassani ja minä opetan sinulle, miten elää vapaana ja ilman raskautta.

DSC_6411

Tietoa kirjoittajasta

Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s