There isn´t any Excuse for Abuse – Väkivallalle ei ole tekosyitä

I found some good material on the site called Love is Respect. You may read more using the link below. – Löysin hyvää materiaalia sivustolta, jonka nimi suomeksi on Rakkaus on kunnioitusta. Jos taidat englantia, voit lukea lisää allaolevasta linkistä.

These quotations are about dynamics of Abuse (in relationship). – Nämä lainaukset koskevat (lähisuhde)väkivallan dynamiikkaa.

”We know that abuse in a dating relationship (or in a marriage, additioned by writer of this blog) is about power and control, and that an abusive partner usually will not show their negative or harmful behaviors with friends, coworkers or family members. An abusive partner tends to put on what can be considered a “fake mask” for the rest of the world to see. When it’s just the victim and the abusive partner together, that mask comes off and the victim sees a different side that others aren’t allowed to see. Being the only person to see this behavior can be pretty isolating, as a victim might think (or the abusive person may even say) that no one else will believe them, since no one else knows about or sees these behaviors. This also makes it easier for the abusive person to make their partner feel responsible for their abusive behavior, which can make a victim feel even more isolated.” http://www.loveisrespect.org/content/does-mental-illness-cause-abuse/

Tämä on kovin totta:

Vapaamuotoinen käännös suomeksi:

”Tiedämme, että väkivallassa seurustelu(tai pari)suhteessa on kysymys vallasta ja kontrollista, eikä kumppani yleensä näytä kielteistä tai vahingoittavaa käytöstä ystäville, työtovereille tai perheenjäsenille. Kumppani laittaa päälleen ”valenaamion”, jonka muu maailma näkee. Kun uhri ja kumppani ovat yhdessä, tämä naamio joutaa nurkkaan ja uhri näkee toisen puolen, jota muut eivät näe. Se, että on ainoa henkilö, joka näkee käytöksen, voi olla todella eristävää, koska uhri voi uskoa (tai väkivaltainen osapuoli voi sanoa sen hänelle), että kukaan ei usko häntä – niinpä kukaan ei tiedä tai näe tällaista käytöstä. Tämä tekee väkivaltaiselle entistäkin helpommaksi vetää uhria tilille väkivallasta, mikä entisestään eristää uhria.” http://www.loveisrespect.org/content/does-mental-illness-cause-abuse/

Many times abusers use excuses to their behavior. – Monesti väkivaltaa toiseen käyttävät keksivät verukkeita käytökselleen.

I have heard those excuses. – Olen kuullut noita tekosyitä.

I had hard childhood. – Minulla oli rankka lapsuus.

I have been a criminal before. I have used to do this kind of things. – Olen ollut rikollinen aiemmin. Olen tottunut tekemään näin.

Or… – Tai…

When YOU do this or that,… – SINÄ teet niin tai näin,…

Even if your partner does have a mental illness, there is NEVER an excuse for abuse. Abuse is a choice someone makes in order to maintain power and control over a partner. If a partner is abusive towards you, regardless of whether they have a mental illness or not, they have no right to treat you that way. You always deserve to have a healthy and safe relationship 100% of the time.

Vaikka kumppanilla olisi mielenterveysongelmia, se ei ole IKINÄ tekosyy hyväksikäytölle. Hyväksikäyttö on aina kumppanin valinta ylläpitää valtaa ja kontrollia kumppaninsa elämässä. Jos kumppanisi käyttäytyy väkivaltaisesti sinua kohtaa – oli hänellä mielenterveysongelmia tai ei – hänellä ei ole oikeutta kohdella sinua tuolla tavoin. Sinä aina ansaitset terveen ja turvallisen ihmissuhteen 100 % ajasta.

Before this year I have written about Violence Free Area. Aiemmin tänä vuonna olen kirjoittanut Väkivallattomasta alueesta. 

Here you may find much more about the dynamics of abuse. – Täältä löydät paljon lisää aineistoa väkivallan dynamiikasta (englanniksi). 

And some pieces of my story. – Sekä muutamia palasia minun elämästäni. 

faith-in-wor_syksy

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: