To help you to study the Bible – Raamatun lukemisen tueksi

Personally, I like to use different tools as a help and inspiration in my Bible study, but I am not a person who likes strict programs. You may choose your own method, which fit your personality and style to learn.

Henkilökohtaisesti tykkään käyttää erilaisia apuvälineitä Raamatun opiskelu apuna ja innoituksena, mutta en ole persoona, joka pitää tiukoista ohjelmista. Sinä voit valita sellaisen menetelmän, joka sopii sinun persoonaasi ja oppimistyyliisi.

Here you find some tips. – Täältä löydät muutamia vinkkejä.

Read by praying – Lue rukoillen

 1. Ask the Lord to give you understanding of which you’re reading. – Pyydä Herraa antamaan ymmärrystä lukemaasi.
 2. Try to find regular time in God’s word. – Yritä löytää säännöllinen aika lukemiseen. It may first half an hour in the morning or during children sleep, etc. – Tuo aika voi olla aamun ensimmäinen puolituntinen tai silloin, kun lapset nukkuvat.
 3. Find your ”method” to read. – Löydä oma lukemismetodisi.  Do you like to study the Bible book by book or topic by topic? – Pidätkö enemmän kirja kirjalta lukemisesta vai aihe aiheelta? – Do you like to read out or write out or paint out the Word? – Pidätkö Sanan ääneen lukemisesta, uudelleensanoittamisesta vai maalaamisesta? – Find your way! – Löydä oma tyylisi!
 4. Studying Word may be very motivating and inspirating! – Raamatun opiskelu voi olla todella motivoivaa ja innostavaa!

Some tips more – Muutama lisävinkki

 1. Context is important – interpret a passage in the light of its context. Context is the portions of scripture surrounding the passage being studied, both before and after it. – Asiayhteys kannattaa pistää merkille. Selitä lukemaasi kohtaa asiayhteydessään. Huomioi sekä edeltävä että lukemaasi kohtaa seuraava teksti.
 2. Interpret according the correct meaning of the words. Some words change their meaning over a period of time. Use a bible dictionary to interpret the meaning. – Selitä itsellesi lukemasi sanat. Sanojen merkitys on voinut muuttua ajan myötä. Käytä tarvittaessa Raamatun sanakirjaa selittämiseen.
 3. Ask yourself “Why did the author write the text?” Knowing the purpose of the writing can help in interpreting texts. – Kysy, mihin kirjoittaja pyrkii. Kirjoituksen tarkoituksen ymmärtäminen voi auttaa tekstin selittämistä.
 4. Interpret the scripture in the light of the historical, geographical and cultural background as far as can be known – to get know, which the scripture spoke to readers/hearers. There are many reference books that will help you in this process. – Selitä kirjoitusta historialliselta, maantieteelliseltä ja kulttuuriselta kannalta niin pitkälle kuin pystyt – ymmärtääksesi, mitä kirjoitus puhui lukijalle/kuulijalle. Tässä kirjallisuudesta on apua.
 5. Is it a narrative, poetry, teaching, prophecy, etc? – Onko kyseessä kertomus, runo, opetus, profetia, yms.?
 6. While studying look for repeated words and phrases. These can have great significance in a passage. – Toistetaanko joitain sanoja tai fraaseja? – Näillä voi olla suuri merkitys lukemaasi kohtaan.

Make it personal  – Tee siitä henkilökohtaista

One of tools is called “journaling”  along with writing a journal following the acronym S.O.A.P. – Yksi apuvälineistä on nimeltään päiväkirjailu, ja englanniksi sen lyhenne tule sanojen ensimmäisistä kirjaimista, S.O.A.P.

S for Scripture – K niin kuin Kirjoitukset

Take time reading and allow God to speak to you. Highlight, underline or place a mark in the margin of your bible… What does that particularly spoke to you that day, and write it in your journal.  – Ota aikaa ja anna Jumalan puhua sinulle. Korosta, alleviivaa, tee merkintöjä marginaaliin… Mitä kohta erityisesti puhuu sinulle? Ja kirjoita tämä muistivihkoosi.

O for Observation – H niin kuin Huomiot

Paraphrase and write this scripture down in your own words in your journal. – Kirjoita kohta omin sanoin muistivihkoosi.

A for Application – S niin kuin Sovellus

Personalize what you have read by asking yourself how it applies to your life right now. Perhaps it is instruction, encouragement, revelation of a new promise or corrections for a particular area of your life. Write how this scripture can apply to you today. – Tee kohta henkilökohtaiseksi. Miten se soveltuu elämääsi juuri nyt? Onko se ohje, rohkaisu, tajusitko jotain uutta… kenties lupauksen tai ohjauksen, joka koskee jotain tiettyä elämän aluetta. Kirjoita sovellus muistiin.

P for Prayer – R niin kuin Rukous

Pray the passage out – Rukoile lukemasi kohta omin sanoin.

Lukemisen avuksi – To help you to read

 1. A bible dictionary will define the meaning of a word in the original language- Raamatun sanakirja, joka selittää alkukielen sanojen merkitystä
 2. A concordance will help you locate other passages that contain the same word. – Sanasto helpottaa saman sanan sisältämiä kohtia.
 3. Commentaries illustrate which other have found in the text. – Kommentaarit kertovat, mitä muut ovat löytäneet kohdasta
 4. Other bible translations may help find an another point of new to which you are reading. – Toiset käännökset antavat uutta näkökulmaa lukemaasi.
 5. These online resources may help you – Seuraavat internetistä löytyvät apuvälineet voivat auttaa.

  http://www.biblegateway.com/
  http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible

Have inspirated studies! – Innostavia lukuhetkiä!

Pauliina

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: