Ihmisten vai Jumalan pirtaan sopiva? – According to Standards of people or of Lord?

After reading letters to Jesus written by 15 years old confirmation school students I decided to do the same: To read the Gospel of Mark and reflecting my life as a participant of the story. – Luettuani 15-vuotiaiden rippikoululaisten Jeesukselle kirjoittamia kirjeitä päätin tehdä saman: lukea Markuksen evankeliumin ikään kuin olisin osa tarinaa.

My problem with many stories of the Bible is that I have read those numerous times. – Ongelmani Raamatun kertomusten kohdalla on se, että olen lukenut ne lukuisia kertoja.

So – too many times – so it is difficult to see different perspectives in the familiar scene. – Niinpä – liian monesti – on vaikea nähdä uutta näkökulmaa tutussa maisemassa.

But I have tried. – Mutta olen yrittänyt.

Today I stopped in front of story about radical Jesus who didn´t fit to the standards of Pharisees. – Tänään pysähdyin kertomuksen eteen Jeesuksesta, joka ei sopinut fariseusten pirtaan.

Jesus who healed persons in Sabbath, the day when no one may work. – Jeesus, joka paransi sapattina, päivänä, jolloin työnteko oli kielletty.

Jesus who let his disciplines to pick some heads of grain during walking through grain fields. – Jeesus, joka salli opetuslastensa poimia viljantähkiä heidän kulkiessaan viljapeltojen läpi.

Jesus who eat with especially underestimated people. – Jeesus, joka söi erityisen aliarvostettujen ihmisten kanssa.

OH NO, Jesus,… we hear Pharisees saying! – VOI EI, Jeesus, kuulemme fariseusten päivittelevän.

If you are the Son of God, you can´t do this! – Jos olet Jumalan Poika, et voi tehdä noin!

Breaking Sabbath rules. – Sapattisäännösten rikkominen.

Letting sinners to follow himself. – Sen salliminen, että syntiset seuraavat häntä.

At first you may follow our rules, would Pharisees say. – Ensiksi sinun täytyy noudattaa sääntöjämme, sanoisi fariseus.

If you have especially shameful history, we remember that… – Jos sinulla on oikein häpeällinen historia, me muistamme sen…

But what did Jesus? – Mutta mitä teki Jeesus?

The Word became flesh and made his dwelling among us. We have seen his glory, the glory of the one and only Son, who came from the Father, full of grace and truth. John 1:. 14 – Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta. Joh. 1: 14

…the glory of the one and only Son dwelling among people… kirkkaus, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa asumassa ihmisten keskellä…

Jesus didn´t scare of sin, sickness, evil or even devil. – Jeesus ei pelännyt syntiä, sairautta, pahuutta tai edes paholaista.

He boldly called people around to follow Him… Hän kutsui ihmisiä rohkeasti seuraamaan itseään.

Why did Jesus spent his time with the collection of disreputable guests? Because many of them had become followers of Him! They believed in Jesus. They were saved. But Pharisees saw their shameful past and didn´t notice that Son of God may make everything new. – Miksi Jeesus vietti aikaansa huonomaineisten vieraiden kanssa. Koska monista heistä oli tullut Jeesuksen seuraajia. He uskoivat Jeesukseen. He olivat pelastuneet. Sen sijaan fariseukset näkivät heidän häpeällisen menneisyytensä eivätkä tajunneet, että Jumalan Poika voi tehdä kaiken uudeksi.

At first that was the problem to Nikodemos, whom we find later among the followers of Jesus. You may read the story here. – Aluksi tämä oli ongelma Nikodeemukselle, jonka myöhemmin löydämme Jeesuksen seuraajien joukosta. Voit lukea vuoropuhelun täältä.

Timely even His disciplines we confused with the fact how people may be saved. – Ajoittain Hänen opetuslapsensakin olivat hämmentyneitä sen suhteen, miten ihmiset pelastuisivat.

Jesus answered to them – Jeesus vastasi heille:

“With man this is impossible, but not with God; all things are possible with God.” — ”Ihmiselle se on mahdotonta, mutta ei Jumalalle. Jumalalle on kaikki mahdollista.”

But to as many as did receive and welcome Him, He gave the authority (power, privilege, right) to become the children of God, that is, to those who believe in (adhere to, trust in, and rely on) His name (John 1: 12, Ampl.) — Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen. (John 1: 10, KR -92)

Something special happens in that moment, when one let Jesus come to his/her Lord – Jotain erityistä tapahtuu sillä hetkellä, kun annat Jeesuksesta tulla elämäsi Herra

So from now on we regard no one from a worldly point of view. Though we once regarded Christ in this way, we do so no longer. Therefore, if anyone is in Christ, the new creation has come: The old has gone, the new is here! All this is from God, who reconciled us to himself through Christ and gave us the ministry of reconciliation: that God was reconciling the world to himself in Christ, not counting people’s sins against them. And he has committed to us the message of reconciliation. We are therefore Christ’s ambassadors, as though God were making his appeal through us. We implore you on Christ’s behalf: Be reconciled to God. God made him who had no sin to be sin for us, so that in him we might become the righteousness of God. 2 Cor 5: 16-21

Niinpä emme enää arvioi ketään pelkästään inhimilliseltä kannalta. Vaikka olisimmekin ennen tunteneet Kristuksen pelkästään inhimilliseltä kannalta, emme enää tunne. Jokainen, joka on Kristuksessa, on siis uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle! Kaiken on saanut aikaan Jumala, joka Kristuksen välityksellä on tehnyt meidän kanssamme sovinnon ja uskonut meille tämän sovituksen viran. Jumala itse teki Kristuksessa sovinnon maailman kanssa eikä lukenut ihmisille viaksi heidän rikkomuksiaan; meille hän uskoi sovituksen sanan. Me olemme siis Kristuksen lähettiläitä, ja Jumala puhuu teille meidän kauttamme. Pyydämme Kristuksen puolesta: suostukaa sovintoon Jumalan kanssa. Kristukseen, joka oli puhdas synnistä, Jumala siirsi kaikki meidän syntimme, jotta me hänessä saisimme Jumalan vanhurskauden. 2 Kor. 5: 16-21

That is possible with Lord. – Jumalalle tämä on mahdollista.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: