Tehtävä

untitled (854 of 201)

Elämä on usein monimutkaista – myös nk. uskovana.

  • Valintoja, joihin ei ole helppoja tai valmiita vastauksia.
  • Vastoinkäymisiä. Ongelmia.

Realiteetti on, että emme ole enää Paratiisissa emmekä vielä ole Taivaassa.

Asian edessä Herramme Jeesus, ei pistänyt päätä puskaan. Hän totesi:

”Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman.” (Joh. 16: 33)

Jeesus aloittaa puhumalla rauhasta. Jeesuksessa Hänen seuraajillaan on rauha. Ahtaus on. Silti rohkeana pysymiseen oli syynsä: Jeesus on voittanut maailman – ahtauksineen, ahdistuksineen, ongelmineen, vaikeine valintoineen.

untitled (904 of 342)

Aamun aluksi luin 1. Aikakirjasta, luvusta 16 leeviläisten kiitosvirren  sanoja:

”– Kiittäkää Herraa, huutakaa avuksi hänen
nimeään,
kertokaa kansoille hänen suurista teoistaan! –” (1 Aik. 16: 8)

Olen useasti hypännyt yli Psalmin ympärillä olevan kehyskertomuksen:

Daavid määräsi muutamia leeviläisiä suorittamaan palvelusta Herran arkun edessä ja ylistäen laulamaan Herran, Israelin Jumalan, kiitosta. Heidän johtajanaan oli Asaf, ja hänestä seuraavana oli Sakarja. Sitten olivat Jaasiel, Semiramot, Jehiel, Mattitja, Eliab, Benaja, Obed-Edom ja Jeiel, jotka soittivat harppua ja lyyraa. Asaf helisytti symbaaleja, ja papit Benaja ja Jahasiel puhalsivat koko ajan torvea Jumalan liitonarkun edessä. Tuona päivänä Daavid asetti Asafin ja hänen veljensä ensimmäistä kertaa laulamaan Herralle tätä ylistystä — (1 Aik. 16: 4-7)

Asetettu palvelemaan. Määrätty ylistämään.

Itse asiassa molemmissa kohdin hepreankielinen Raamattu käyttää samaa sanaa: נתן [nawthan], joka voidaan kääntää muun muassa ´antaa, asettaa, vahvistaa, vapauttaa (johonkin), saada riittämään´.

Huikea kuva. Huikea tehtävä.

untitled (838 of 342)

Jotain, mikä ei jäänyt pelkästään Vanhan liiton jumalanpalvelukseen. Uuden testamentin sivuilla näemme tehtävän laajennoksen. Se ulottuu meihin, Uuden liiton uskoviin:

Tulkaa hänen luokseen, elävän kiven luo, jonka ihmiset ovat hylänneet mutta joka on Jumalan valitsema ja hänen silmissään kallisarvoinen. Ja rakentukaa itsekin elävinä kivinä hengelliseksi rakennukseksi, pyhäksi papistoksi, toimittaaksenne hengellisiä uhreja, jotka ovat Jumalalle otollisia Jeesuksen Kristuksen tähden. Sanotaanhan Raamatussa:

— Katso, minä lasken Siioniin kulmakiven, valitun kiven, jonka arvo on suuri. Joka häneen uskoo, ei joudu häpeään.Te, jotka uskotte, saatte siis osaksenne tämän arvon ja kunnian, mutta niille, jotka eivät usko, ”kivestä, jonka rakentajat hylkäsivät, on tullut kulmakivi, kompastuskivi ja kallio johon langetaan”. Koska he eivät tottele sanaa, he kompastuvat, ja se heidän osakseen on määrättykin.

Mutta te olette valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, Jumalan oma kansa, määrätty julistamaan hänen suuria tekojaan, joka teidät on pimeydestä kutsunut ihmeelliseen valoonsa. Ennen te ette olleet kansa, mutta nyt te olette Jumalan kansa. Ennen te olitte armoa vailla, mutta nyt on Jumala teidät armahtanut. (1 Piet. 2:4-9)

Tehtävä on samanmoinen kuin, minkä Daavid antoi leeviläisille:

Kiittäkää Herraa, huutakaa avuksi hänen nimeään, kertokaa kansoille hänen suurista teoistaan! (1 Aik. 16: 8)

 

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

One thought on “Tehtävä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: