994. Tragedy called Simon – Tragedia nimeltä Simon

This article follow up my article http://sourcepublication.net/2014/12/26/993-own-or-some-ones-else-oma-vai-jonkun-toisen/

We’re not barging in on the rightful work of others, interfering with their ministries, demanding a place in the sun with them. — Me emme tunge itseämme emmekä omi toisen työtä, häiritse heidän palvelutehtävänsä, tavoittele paikkaa auringossa heidän kanssaan.

When I read these words I remembered a story written in Acts 8 – Lukiessani näitä rivejä muistin Apostolien tekojen 8. lukuun kirjoitetun kertomuksen:

You may read the whole story

https://www.biblegateway.com/passage/?search=acts%208&version=MSG;NKJV

http://www.evl.fi/raamattu/1992/Apt.8.html

Simon, a wizard, was an influential man in Samaria. He practiced magic dazzling all the Samaritans with his wizardry. – Simon, noita, oli vaikutusvaltainen mies Samariassa. Hän teki ihmeellisiä tekoja häikäisten noituudellaan samarialaiset.

After Philippos came to the area, many Samaritans became Christians. Even Simon himself believed and was baptized. After that he was like Philip’s shadow, so fascinated with all the signs and miracles.

Sen jälkeen. kun Filippus tuli alueelle, monet samarialaiset kääntyivät kristinuskoon. Myös Simon uskoi ja meni kasteelle. Sen jälkeen hän oli kuin varjo Filippoksen perässä, niin vaikuttunut hän oli kaikista ihmeistä ja merkeistä.

After Peter and John came to the area praying the Holy Spirit to come over believers, also Simon wanted the same. – Sen jälkeen kun Pietari ja Johannes olivat tulleet alueelle ja rukoilivat, että Pyhä Henki tulisi uskovien päälle, myös Simon halusi samaa.

He pulled out his money and said, “Sell me your secret! Show me how you did that! How much do you want? ”!

Peter´s answer may sound cruel: “To hell with your money! And you along with it. Why, that’s unthinkable—trying to buy God’s gift! — Change your ways—and now! Ask the Master to forgive you for trying to use God to make money. I can see this is an old habit with you; you reek with money-lust.”

Hän kaivoi esiin rahansa sanoen: ”Myykää minulle salaisuutenne! Näyttäkää minulle, miten teette sen! Miten paljon tahdotte tuosta?”

Pietarin vastaus voi kuulostaa julmalta: ”Joudat kadotukseen, sinä ja rahasi! On käsittäätöntä, että yrität ostaa Jumalan lahjan! Muuta tapasi – nyt! Pyydä Herraa antamaan anteeksi sinulle sen, että yritit käyttää Jumalaa ansaitaksesi rahaa. Näen sinussa vanhat tapasi; löyhkäät rahanahneudelle!

There is big difference between seeking for will of Lord and our own! – On iso ero siinä, etsimmekö Jumalan tahtoa vai omaamme!

Blessing of Lord follow the first one! – Jumalan siunaus seuraa ensin mainittua!

Simons problem wasn´t seeking for fullfilling with Holy Spirit, but trying to earn money using the name of God. – Simonin ongelma  ei ollut Pyhän Hengen täyteyden etsiminen, vaan se, että hän yritti ansaita rahaa käyttämällä siihen Jumalan nimeä.

He tried to buy power to pray for people that they would fullfill with Holy Spirit. – Hän yritti ostaa voiman rukoilla ihmisten puolesta, jotta nämä täyttyisivät Pyhällä Hengellä.

But Holy Spirit is gift! – Mutta Pyhä Henki on lahja.

We can´t buy Holy Spirit. – Emme voi ostaa Pyhää Henkeä.

We can´t sell Holy Spirit. – Emme voi myydä Pyhää Henkeä.

We can´t sell miracles or healing. – Emme voi myydä ihmeitä tai parantumista.

Heal the sick, cleanse the lepers, raise the dead, cast out demons. Freely you have received, freely give. — Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa spitaalisia ja ajakaa pois pahoja henkiä. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa. (Matt. 10: 8)

Ministry isn´t making money, but doing the will of God – and other things would follow this.- Palvelutehtävä ei ole sitä, että käärimme siitä rahaa, vaan että teemme Jumalan tahdon – ja kaikki muu seuraisi sitä.

But seek (aim at and strive after) first of all His kingdom and His righteousness (His way of doing and being right), and then all these things taken together will be given you besides.  — Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin. (Matt. 6: 33)

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: