Rukousta vai marmatusta? – Valinta on meidän – Praying or murmuring? – We choose

Olen korviani myöten kyllästynyt valitukseen. – I am sick and tired of murmuring.

Se teki sitä ja tuo teki tätä,… Ne ei mistään mitään ymmärrä…

He/se did this/that… She/he doesn´t understand anything…

Kyllä me saamme asioista ja ilmiöistä puhua. Saamme tuoda totuuden julki- ja niin tuleekin toimia. – Mutta kiinni meidän ei kannata jurputtamaan jäädä. Jos niin teemme vedämme suohon niin itsemme kuin kanssapäivittelijät.

Of course we may speak about specific matters and/or phenomenon. We may reveal truth. – But we can´t keep on murmuring about it – allthought we bring down ourselves as well our co-murmurers.

Jurputuksen sijaan on parempi lääke: Rukous. – Instead of murmuring there is a better choice: Prayer.

Iloitkaa aina Herrassa! Sanon vielä kerran: iloitkaa! Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on jo lähellä. Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa. (Fil. 4: 4-7)

Rejoice in the Lord always. Again I will say, rejoice! Let your gentleness be known to all men. The Lord is at hand. Be anxious for nothing, but in everything by prayer and supplication, with thanksgiving, let your requests be made known to God; and the peace of God, which surpasses all understanding, will guard your hearts and minds through Christ Jesus. (Phil.4: 4-7)

Näin Paavali kirjoitti Filippin seurakunnasta vankilasta, jonne oli joutunut uskonsa takia.- That way wrote Paul to Philippians in a prison, where he stayed because of his faith.

Yksi mielikohtiani Raamatussa on Apostolien tekojen luku 4. – These verses I love, written in Acts 4.

Siinä kerrotaan apostolien ja ensimmäisten kristittyjen reaktiosta, joka on kaikkea muuta kuin päivittelevä tai marmattava. – There we find reaction of apostles and first Christians, the reaction, which was anything but murmuring or

Jos ensimmäiset kristityt olisivat toimineet meikäläisittäin, kuulisimme valituksen, voivottelun, marmatuksen ja päivittelyn riveiltä. -If first Christians had done us we do, we would hear murmuring and dumpfounding.

Tuon ajan uskonnolliset johtajat olivat täysin aaseja ja pölvästejä, jotka viis veisasivat jostain Jeesuksesta. Heillä oli Messiaasta ihan oma visio. Apostolien Jeesus ei sopinut heidän pirtaansa – eikä apostolien radikaaliuskaan. Ne mokomat kun tekivät ihmeitä – ja niitähän ei voinut tapahtua tuolla tavoin kuin tapahtui… Tästä hyvästä he käskivät apostoleja vaikenemaan ensin pieksettyään heitä oikein kunnolla. Aivan hyvin ensimmäisten kristittyjen reaktio olisi voinut olla:

Voi millaisia aaseja meidän johtajat ovatkaan?

Spiritual leaders were jerk, who didn´t care about Jesus. They had their own vision about Messiah – and that really didn´t fit to Jesus of apostles or radical way of working of them. There manifested many miracles by apostles – and those spiritual leaders thought that.

No,way,..!

So they said apostles (after beating them):

Shut up!

So the reaction of first Christian would have been:

Oh no, what kind of idiots we have as leaders?!

Apostolien tekojen kuvaus on kuitenkin toisenmoinen -But in Acts we find an other kind of description:

DSC_9345

1. He toivat totuuden tilanteesta – They said the truth

Vapaaksi päästyään Pietari ja Johannes menivät omiensa luo ja kertoivat, mitä ylipapit ja kansan vanhimmat olivat heille sanoneet. – And being let go, they went to their own companions and reported all that the chief priests and elders had said to them.

2. He vetosivat Jumalaan ja Hänen Sanaansa – They invoked to Word

Sen kuultuaan kaikki alkoivat yhteen ääneen rukoilla Jumalaa. He sanoivat:

Valtias, sinä joka olet luonut taivaan ja maan ja meren ja kaiken, mitä niissä on! Sinä olet antanut Pyhän Henkesi puhua palvelijasi Daavidin, meidän isämme, suulla:

— Miksi pakanat raivoavat,
kansat punovat turhia juonia?
Maailman kuninkaat nousevat vastarintaan, hallitsijat liittoutuvat Herraa ja hänen Voideltuaan vastaan.Juuri näin on käynyt. Tässä kaupungissa Herodes ja Pontius Pilatus liittoutuivat pakanoiden ja Israelin kansan kanssa pyhää palvelijaasi Jeesusta vastaan, jonka sinä olit voidellut. He toteuttivat sen, minkä sinä voimallasi ja päätökselläsi olit ennalta määrännyt tapahtuvaksi.

So when they heard that, they raised their voice to God with one accord and said: “Lord, You are God, who made heaven and earth and the sea, and all that is in them,who by the mouth of Your servant David[b] have said:

‘Why did the nations rage,
And the people plot vain things?
The kings of the earth took their stand,
And the rulers were gathered together
Against the Lord and against His Christ.’

For truly against Your holy Servant Jesus, whom You anointed, both Herod and Pontius Pilate, with the Gentiles and the people of Israel, were gathered together to do whatever Your hand and Your purpose determined before to be done.

Streaming - Virtaamassa

3. He pyysivät Jumalaa tarttumaan tilanteeseen niin, että he voisivat julistaa Sanaa ja että Herra toteuttaisi heitä koskevan lupauksen – They asked Lord to grasp the situation at hand do they would preach the gospel and Lord would fulfill His promises given to them

Katso nyt, Herra, kuinka he meitä uhkailevat! Anna palvelijoillesi voimaa pelotta julistaa sanaasi. Ojenna kätesi, niin että sairaat paranevat, että tapahtuu tunnustekoja ja ihmeitä pyhän palvelijasi Jeesuksen nimessä.

  Now, Lord, look on their threats, and grant to Your servants that with all boldness they may speak Your word, by stretching out Your hand to heal, and that signs and wonders may be done through the name of Your holy Servant Jesus.

DSC_2101

Seuraus oli juuri se, mistä me Jumalan radikaaleja tekoja ikävöivät uneksimme  The result was actually that, about which we (who want see radical deeds of God) are dreaming:

Kun he olivat päättäneet rukouksensa, vavahti paikka, jossa he olivat koolla, ja he kaikki täyttyivät Pyhästä Hengestä ja julistivat rohkeasti Jumalan sanaa. – And when they had prayed, the place where they were assembled together was shaken; and they were all filled with the Holy Spirit, and they spoke the word of God with boldness.

DSC_6801

Voisiko yksi syy siihen, miksi vain uneksimme, olla se, että koetamme päästä  tähän lopputulokseen eri kautta kuin ensimmäiset kristityt: valittamisen emmekä suinkaan omat pyyteemme syrjään pistävän rukouksen tien kautta? – Would one reason to the fact that we only dreaming, is that we try to reach the result different way as first Christians did: instead off praying we keep murmuring?

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

One thought on “Rukousta vai marmatusta? – Valinta on meidän – Praying or murmuring? – We choose

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: