989. The Advent Calendar, Window 22: Waiting– Joulukalenteri, Luukku 22: Odotus

In the sphere of God waiting is for purpose. – Jumalan maailmoissa odottamisella on tarkoitus.

Mutta kun aika oli täyttynyt, Jumala lähetti tänne Poikansa. — But when the fullness of the time had come, God sent forth His Son — (Gal 4: 4)

Lord knows perfect timing. – Herra tietää oikean ajoituksen.

So I feel myself very safe with Him. – Siksipä oloni on hyvin turvallinen Hänen kanssaan.

Today I found very good article about that. – If you want to read it English, please visit in Lilka Raphael´s blog B is for Blessed – Tänään löysin aiheesta erittäin hyvän artikkelin. Suomenkielinen käännös alla:

http://bisforblessed.com/god-and-the-garden-devotionals/buried-or-planted/

Te, lapseni, olette Jumalasta, ja te olette voittaneet nuo väärät profeetat, sillä se, joka on teissä, on suurempi kuin se, joka on maailmassa. (1 Joh. 4: 4)

Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman.” (Joh. 16: 33)

Elämässämme on aikoja, jotka stressaavat meitä ja saavat meidät tuntemaan, että pian hukumme päivittäisiin vaateisiin. Perheasiat, työstressi, terveysongelmat ja monet muut asiat saavat meidät tuntemaan kuin ylitsemme olisi kaadettu tonnitolkulla tiiliä ja olisimme hautautuneet niiden alle. Usein hautaamme itse itsemme sellaisten sitoutumusten, olosuhteiden ja omien kehnojen valintojen alle, joiden alle meidän ei edes olisi tarvinnut joutua.

Lisäksi elämän myrskyssä päällemme voi tulla enemmän vettä kuin yksi sateenvarjo pystyy pitämään poissa.

Tuollaisina aikoina meidän pitää tehdä ratkaiseva johtopäätös, joka määrittelee lopputuleman. Meidän itse kunkin on pääteltävä, olemmeko hautautuneet vai onko meidät istutettu.

Se, että on istutettu eroaa haudatuksi tulemisesta. Kuollut siemen peittyy multaan ikään kuin se olisi haudattu – kuitenkin niin että siitä tulee jotainn  uutta! Kun elämän moska peittää sinut, sinut on sittenkin istutettu edellyttämään, että nouset sen alta johonkin parempaan, johonkin, mitä Jumala voi tehdä!

Sille mikä on istutettu, myrsky antaa vettä kasvun tarpeisiin, muuttaen kuolleen siemenen joksikin mikä sittenkin elää ja murtautuu ulos tomusta.

Me voimme ajatella elämämme tomua tästä näkökulmasta. Sen sijaan, että pidämme itseämme haudattuina (josta emme voi nousta), voimme uskoa Jumalaan, joka on istuttanut meidät tilanteeseen.

Tomu, joka painaa meitä alas, itse asiassa tuo meille ravinteita (olosuhteita, kokemusta, kypsyyttä), joita tarvitsemme kasvaaksemme siihen, mitä Jumala meiltä tahtoo. Me voimme olettaa, että elämäämme tulee ainutlaatuinen koostumus taisteluita, jos mielimme kasvaa enemmin kuin kuihtua ja kuolla.

Herra antaa meille kaiken, mitä kasvuumme tarvitsemme (ei välttämättä,mitä me haluamme).

Jeesus oli ”istutettu” hautaan ja ylösnousi uuteen. Hänen opetuslapsensa eivät ymmärtäneet Hänen ylösnousemustaan (aluksi). Tämä sama ylösnousemusvoima on ulottuvillamme, kun valitsemme alamaisuuden Jumalalle ja sallimme Hänen muuttaa meitä paljon enempään kuin olemme aiemmin olleet.

Kumman valitset: Haluatko olla haudattu vai istutettu?

Taivaan Isä, kun tunnen, että olen peittynyt, salli minun muistaa Sinun voimasi, joka johtaa minut  uuteen. Salli tomun ravita minua, ei haudata alleen. Anna minun olla istutettu kuoleman sijaan. Anna minun nousta tomusta, älä anna sen vangita minua. Kiitos ylösnousemusvoimasta, joka on ulottuvillani. Rukoilen tätä Jeesuksen nimessä. Amen. 

Tietoa kirjoittajasta

Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s