Matkalla

Adventtimaisissa ajatuksissa törmäsi Tuusulan seurakunnan blogiin ja siellä Sini -nimisen papin ajatuksiin Tiestä:

Tietä on kuljettava eteenpäin, se on ihmisen osa. — Olemme liikkeellä, vaikka näyttäisi ja tuntuisi siltä, että olemme täysin paikallamme. —  Tie — kutsuu eteenpäin, se kutsuu rohkeuteen ja luottamukseen. — Jumala on kutsunut meidät elämään täysillä tätä elämää.

Adventista alkaa tie jouluun. – Itselläni (kuten monille kirkon työntekijöillä) adventti alkaa ensimmäistä adventtisunnuntaita aiemmin, viimeistään edellisellä viikolla, kun pidämme adventtihartauksia niin paljon kuin ehdimme. Minulla ja seurakuntamme Anna -papilla on takana kiertue kouluilla. Pohdimme yhdessä koululaisten kanssa, mitä joulun odottamiseen oikein kuuluu. Anna -pappi totesi kiertueen aikana jotain seuraavantyylistä:

Tärkeää ei ole pelkästään joulu, vaan matka.

Monen, monen vuoden ajan olen juossut joulunalusajan läpi ja jouluaattona klo 15 (kun jouluaaton hartaus on ohi) alkanut ”oman” jouluni perheen kanssa – yleensä matkaamalla kotiseudulle vanhempien luokse.

Lähtökohdiltaan tilanne on tänä vuonna täsmälleen samanlainen. – Silti ajattelin tehdä jotain erilaista: Lähteä matkaan, tielle ja jakaa jotain jouluun, joulun odotukseen ja/tai sanomaan liittyvää joka päivä jouluun saakka. Tälle matkalle toivotan sinut tervetulleeksi!

(Valitettavasti talvista tiekuvaa ei arkistoista löytynyt, vaan syksyn ruskainen kuva kotikonnuiltani)

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: