Ongelmista osaksi ratkaisua (osa 2)

Kirjoitukseni on jatkoa Ongelmista osaksi ratkaisua (osa 1) Gideonin tarinan äärellä huomaamme, miten paljon ja pitkälle Jumala tulee ihmistä vastaan. Pelko, piiloutuminen, itsensävähättely, tms. eivät ole Hänelle este, korkeintaan hidaste. Gideonin tarinan äärellä huomaamme, miten kärsivällisesti ja Gideonin kipukohtia myötäillen Jumalan sanansaattaja vie Gideonia kohti tämän kutsumusta.

Kertomuksen äärellä minulla on semmoinen tunne, että Gideon odotti ratkaisua josain muualta. Hän ei tosiaankaan ollut osannut ajatella, että hän olisi ratkaisu.

Yhtä lailla kertomuksen äärellä minusta tuntuu, että Jumala tuntuu vievän Gideonia moninverroin hänen pelkokertoimensa puolelle. Huomaamme, että Gideon pelkää midianilaisia – ja Jumala vie hänet tuhoamaan heidän epäjumalan alttarinsa, midianilaisten pyhän paikan.

Kysymys ei ollut mielivallasta tai anarkiasta, vaan asettumisesta Jumalan tahtoon. Mooseksen lain mukaan oli uhrattava parasta Jumalalle. Israelilaiset, mukaan luettuna Gideonin isä, uhrasi Baalille ja oli pystyttänyt asera-paalun. Gideon toimi Mooseksen ohjeiden mukaan, jonka Jumalan sanansaattaja toisti:

Repikää maahan heidän alttarinsa, murskatkaa heidän kivipatsaansa ja hakatkaa poikki heidän asera-paalunsa. (2. Moos 34: 13)

Viesti Gideonille oli: Pistä töpinäksi ja toteuta elämässäsi Jumalan tahtoa – radikaaleiltakin tuntuvissa asioissa. Yksi näkökulma radikaaliuteen: http://sourcepublication.net/2014/04/25/753-pelkurista-pelastajaksi-osa-1-meeting-fear-factory-part-1/

Silloin kun sinä/minä alamme astua Jumalan viitoittamaa tietä, saatamme joutua horjuttamaan status quota ympärillämme ihan pelkästään sillä, että Jumala elämässämme muuttuu näkyväksi.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

One thought on “Ongelmista osaksi ratkaisua (osa 2)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: