942. Jälleenrakentamisen aika

Jumalan lupaukset ovat suorastaan järjettömän tarkkoja. Siitä oikeastaan erottaakin Jumalan lupaukset kaikesta muusta, kuten ihmisen omasta mielikuvituksen tuotteista tai peräti tekaistuista ”lupauksista”.

Jumalan lupaukset toteutuvat Jumalan aikana.

Suurin piirtein seitsemän vuotta sitten Arto näki näyn, jossa sanottiin, että olisi seitsemän laihaa vuotta ja sitten olisi seitsemän lihavaa vuotta. Kylmä hiki otsalla kuuntelin, että ei, en tosiaankaan halua ENÄÄ mitään seitsemää laihaa vuotta; mielestäni matkan varrella oli ollut vastoinkäymisiä ihan riittävästi! – Ihmisen mittapuulla varmasti ihan tottakin…

Omalla tavallaan seuraavat vuodet olivat hyvää aikaa: oli aivan uusia kuvioita, uusia alkuja niin hengellisesti kuin elämässä yleensä. Silti tietty niukkuus varjosti elämää – kaikilla minulle merkittävissä asioissa: ihmissuhteissa, taloudessa, kutsumuksessa.

Kokemuksesta olen oppinut, että jos Jumala kerran on puhunut se merkitsee sitä, että näytti miltä näytti ja tuntui miltä tuntui Jumalan lupaukset toteutuvat.

Olin oikeastaan unohtanut koko ”seitsemän vuoden jutun” ennen kuin useita kautta alkoi tulla muistutusta siitä, että Jumala jotenkin asettaisi ennalleen asioita ja korvaisi menetettyä satoa. – Jumala antoi vielä unen kautta hassun aikamääreen, jossa tajusin Jumalan tarkan johdatuksen olevan elämän kummallisiltakin tuntuvien koukeroiden yllä päiväntarkka. Näihin muistutuksiin kuului ajatus siitä, että seitsemän vuoden jakso tulisi päättymään ja alkamaan uusi, välkeämpi, aika.

Viimeisimmäksi sähköpostiini tuli seuraava sana:

Viimeisen seitsemän vuoden menetykset korvataan sinulle NYT —

Totta tosiaan, monet asiat, unelmat, tavoitteet, ovat saaneet ihmeellisen elämänruiskeen! Elämme Arton kanssa sitä, mistä Jumala tuntui puhuvan syksyn mittaan: unelmien ylösnousemusta. http://sourcepublication.net/2014/10/21/916/

Mielessäni on kaksi voimallista raamatunkohtaa. Käännän ne The Message -käännöksestä. Voit ne lukea myös omasta Raamatustasi, jos haluat:

”Sinä tulet olemaan runsaasti kasteltu puutarha,
tulet olemaan kupliva lähde, lähde, joka ei koskaan kuivu.
Sinä tulet käyttämään menneen elämäsi raunioita rakentaaksesi uutta,
tulet jälleenrakentamaan menneisyytesi perustuksille.
Sinut tunnetaan siitä, että korjaat minkä tahansa, siä jälleenrakennat rauniot ja teet sen paikan, missä asut, jälleen eläväksi. (Jes 58: 11, 12)”

Seuraavat asiat voi ajatella sekä konkreettisesti että kuvaannollisesti tilantee mukaan. Minun kohdallani lähinnä kuvaannollisia asioita.

”Ei ongelmat, ei kovat ajat, ei viha, ei nälkä, ei kodittomuus, ei uhka, ei iskut —
Olen täysin varma, ettei elämä ei kuolema, ei enkelit, ei pahan vallat, ei nykyisyys, ei tulevaisuus, ei korkeus, ei syvyys, ei mikään, minkä voit kuvitella, ei edes se, mitä et osaa kuvitella – yksinkertaisesti mikään ei voi asettua Jumalan rakkauden tai meidän väliin– (Room. 8: 35-39)”

Niin – ja Jumala voi hetkessä – korjata sen, minkä sinä tai minä olet menettänyt.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: