Jumala haluaa antaa sateet elämääsi

Viikonloppuna osallistuin mieheni kanssa konferenssiin Jeesus parantaa ja eheyttää. Konferenssin järjestivät Arken seurakunta Ruotsi/Suomi, Espoon Majakka -seurakunta, Helsingin Cityseurakunta, Toivon Lähde. Konferenssissa puhui Tukholman Arkenin pastoripariskunta Gunnar ja Linda Bergling.

Taustastamme käsin osallistuminen on varsin rohkea veto. Ei meillä ole mitään parantumista tai eheytymistä vastaan, ei myöskään karismaattisuutta vastaan. Ongelma on siinä, että olemme nähneet parantumisen, eheytymisen ja karismaattisuuden alueella kaikenmoista koheltajaa, ja joidenkin koheltajien kädenjälki on ollut kovastikin elämää murentava.

Tilaisuuksissa näimme niin itkua, hiljaista Herran kohtaamista kuin iloakin. - Tässä esimerkki ilosta, joka valtasi ylistysryhmän ennen lauantai-iltapäivän tilaisuutta
Tilaisuuksissa näimme niin itkua, hiljaista Herran kohtaamista kuin iloakin. – Tässä esimerkki ilosta, joka valtasi ylistysryhmän ennen lauantai-iltapäivän tilaisuutta

Kuvaan tuoreeltaan tuntojani lauantaisen rukoustilanteen jälkeen: http://sourcepublication.net/2014/11/02/926-uudelleen-ajattelun-uudelleen-ajattelu/

Kuuntelen mikrofonin takaa virtaavaa elämäni analyysia – ja totean: Nyt puhutaan minulle. Eikä vain puhuta, vaan kosketetaan elämääni: Sen iloja ja suruja, solmu- ja kipukohtiakin – hyvin suoraan.

Eikä minulla ole tarvetta paeta. Olo on niin turvallinen, että voin avautua Herralle ihan semmoisenani. Kukaan ei kysele, haasta, syytä tai kyseenalaista. Rukouspalvelijat pistävät kädet olkapäällen yksi toisensa perään (kolmannen kohdalla lopetin laskemisen) – ja itkun jälkeen viluisen olon jälkeen yksi kiikuttaa huovan peitokseni.

Kahvipöydässä kohtaan menneisyyteni lehtiartikkelissa… juuri sen kipeän ja vääristyneen karismaattisuuden, jonka varjoja ja aiheuttamaa kipua olen juossut pakoon vuosia – ja samalla olen keskellä hoitavaan Pyhän Hengen läsnäoloa. Pitkästä, pitkästä aikaa, sisimmästä virtaa ilo. Kädet kohoavat ylistykseen. Sisimmässä on vapaus.

Katkelma on lauantaisesta kaksituntisesta, josta käytetään nimeä virtaamisrukous. Kaksituntisen alussa Helsingin Arken -seurakunnan johtaja Kristiina Erikoinen selittää virtaamisrukouksen ydinajatuksen: Kyseessä on yhteinen rukous, jossa osanottajat avaavat sydämensä ja ottavat vastaan Jumalalta. Rukouspalvelijat kävelevät salissa ja laittavat kätensä vuoronperään jokaisen osallistujan päälle ja rukoilevat hiljaa osallistujien puolesta. Rukouspalvelijat saattavat myös rukoilla mikrofoniin sen mukaan kuin Pyhä Henki tuntuu johdattavan.

Kaksituntinen ei tunnu ollenkaan pitkältä. Hiljainen rukous ja rukousosuudet mikrofoniin vaihtelevat. Mikrofoniin lausutuista sanoista osa osuu todella oman elämäni ytimeen: iloihin, suruihin, solmuihin ja kipuihin. Rukouspalvelijat viipyvät vierellä eripituisen ajan, hiljaa siunaten. On turvallinen ja hyvä olla.

Osallistumme konferenssissa myös perjantai-illan ja lauantai-iltapäivän ja -illan tilaisuuksiin.

Teen paljon muistiinpanoja – ja samalla tunnustelen ilmapiiriä ja ilmiöitä ympärilläni. Pistän merkille, että julistus on Sanaan nojaavaa – ja Sanan lukemiseen rohkaisevaa. Julistus on Jeesus-keskeistä. Huomaan Berglingien palaavan kerta kerralta ajatukseen siitä, miten tärkeää on tajuta (ja uskoa!), keitä olemme Kristuksessa.

Ammennamme Raamatusta  Jumalan tahtoa elämäämme varten.
Ammennamme Raamatusta Jumalan tahtoa elämäämme varten.

Pohjavirtana konferenssissa tuntuu kulkevan Toivon Lähde -seurakunnan pastorin Martti Immosen lainaus Psalmista 87:

Sinussa ovat minun lähteeni.

Linda Berglingin perjantai-illan teema Syyssateet ja kevätsateet viittaa ”vuodenaikojen” vaihteluun uskovan elämässä: ”Keväällä” kaikki tuntuu nousevan elämään: talous kukoistaa, ratkaisut löytyvät ”tuosta noin vaan”; ”syksyllä” kaikki tuntuu kuolevan käsiin. Molempiin vuodenaikoihin Jumala on luvannut sateensa.

Syyssateessa koetellaan luonne. Syyssateessa Jumala kysyy: Voinko uskoa sinulle sydämeni.

(Silloinkin) Kun kaikki on rikki, Jumalan Sana sanoo:

Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä! Hän on siunannut meitä kaikella Hengen siunauksella, taivaallisilla aarteilla Kristuksessa.(Ef. 1: 3)

Linda Bergling pursuaa iloa ja (Jumalan) elämää
Linda Bergling pursuaa iloa ja (Jumalan) elämää
  1. Mooseksen kirjan lukuun 10 tallennettu Jumalan lupaus Luvattuun maahan matkaaville israelilaisille piirtää eteemme kuvan Jumalan kansan elämästä, jossa Jumalan kansalle siunaus tulee ylhäältä, ei oman suorituksen ja yrittämisen kautta: yritä, yritä/stressaa, stressaa -tyyliin.

Maa, jonka menette ottamaan omaksenne, ei ole sellainen kuin Egyptin maa, jossa ennen olitte. Siellä te jouduitte omin käsin kastelemaan maata kuin vihannestarhaa aina kun olitte kylväneet siihen siementä. Siinä maassa, johon menette, on vuoria ja laaksoja, ja siellä sateet kastelevat maan. Se on maa, josta Herra, teidän Jumalanne, itse pitää huolta. Ympäri vuoden hän valvoo ja vaalii sitä. Jos te tarkoin noudatatte hänen käskyjään, jotka minä teille nyt annan, ja jos rakastatte Herraa, Jumalaanne, koko sydämestänne ja koko sielustanne ja jos palvelette häntä, Herra antaa syyssateet ja kevätsateet maahanne ajallaan, niin että voitte korjata viljanne, viininne ja öljynne. Hän antaa myös ruohon kasvaa karjanne laitumille. Teillä on aina kylliksi syötävää.

Jumalan syyssade tulee Jumalan oman elämään, vaikka ympärillä olisi kuinka ahdasta. Linda Bergling viittaa siihen, kuinka Jumala ruokki Eliaa nälänhädän aikana ja antoi Iisakille satakertaisen sadon, yhtä lailla nälänhädän aikana.

Yksinkertaisesti: Herramme on omansa kanssa eikä Hän jätä omaansa yksin tai pulaan.

Lauantai-iltapäivänä julistaa Gunnar Bergling. Mieleeni jää Gunnar Berglingin kertoma, hänen isoäitinsä tarina Kiinasta: Kiinassa olleita länsimaisia lähetystyöntekijöitä pidettiin rikkaina. Vuosittain saapui laivalla rahalähetys, jonka piti riittää vuodeksi. Erään kerran kävi niin, että varkaat saivat vihiä lähetyksestä ja ryöstivät rahat ennen kuin ne saatiin kuljetetuksi lähetysasemalle. Aikana ennen lentopostia (sähköpostista puhumattakaan) kirjeen matka kesti puoli vuotta, samoin vastauskirjeen ts. lähetyssaarnaajien oli selvittävä ilman rahaa vuosi! – Lähetystyöntekijöiden täytyi kertoa seurakunnalle karu totuus: rahaa ei ollut. Oli kuitenkin Jumala ja rukous. Yhdessä rukoillen ja työhön sitoutuen seurakunta lähetystyöntekijöineen kokivat Jumalan avun. Se jos mikä oli todistus Jumalan voimasta niin tuolle seurakunnalle kuin myöhemmin Gunnar Berglingille, joka kuuli isoäitinsä kertovan tarinaa.

Linda Berglingin lauantai-illan julistus pureutuu ajatukseen siitä, kuinka Jeesus parantaa ja Hänen tahtonsa on parantaa. Kerta kerran jälkeen Linda Bergling ottaa esiin jakeita Raamatusta opetuksen tueksi.

Korostus on: Emme me paranna, vaan Jeesus parantaa. Linda Bergling kertoo tarinan Ruotsista, ajalta, jolloin Smith Wigglesworth vieraili maassa. Elettiin aikaa niin Suomessa kuin Ruotsissakin, että uskon takia saattoi joutua vaikeuksiin, jos ei edustanut uskon valtasuuntausta. Wigglesworth joutui putkaan sen takia, että pisti kätensä ihmisten päälle ja rukoili heidän puolestaan. Putkasta vapautunutta Wigglesworthia odotti väkijoukko. Kiertääkseen käsienpäällelaittamisrukousongelman Wigglesworth kehotti ihmisiä itseään laittamaan oman kätensä päälleen ja rukoili heidän puolestaan.

Saimme kuulla myös Arkenin raamattukoulun käyneen Mailan todistuksen siitä, kuinka sisäinen eheytyminen mullisti hänen elämänsä.

Juuri näin!

Herra haluaa vapauttaa meidät uskomaan itseensä!


Käsissä olevassa artikkelissa minulla on ollut tavanomaista suurempi kuvaamisen vaikeus. Edessäni on sivutolkulla muistiinpanoja. Kameroittemme muistikortilla on kasapäin kuvia. Mielessäni on se rauha ja turvallinen olo, jonka aistin tilaisuuksissa. Suosittelen lämpimästi visiittiä, jos sellainen aikatauluusi järjestyy. http://www.arken.fi/Helsinki/Helsinki/Toimipaikan_esittely.aspx

Suosittelen myös Arkenin kustantamia kirjoja. Niistä Hänen haavojensa kautta olemme parantuneet – Kirja sisäisestä parantumisesta on itselläni työn alla. Kirja on tuonut paljon syvyyttä ja selvyyttä alueisiin, jotka ovat entuudestaan minulle tuttuja ja joihin olen blogissanikin viitannut. Kirja antaa eväitä muun muassa tahdon, ajatusten, tunteiden ja muistojen parantumiseen.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

2 vastausta artikkeliin “Jumala haluaa antaa sateet elämääsi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: