931. Kun Jumala vie kivun lähteille

Olen viime päivinä viitannut ympyrään, jonka näytän kulkeneen hengellisellä matkallani, ympyrään, joka monella tapaa sulkeutui viime lauantaina karismaattissävytteisessä tilaisuudessa. Ympyrän sulkeutumis -kokemuksellani on paljon yhteistä Pietarin tarinan kanssa. Löydät yhden näkökulman Pietarin tarinaan artikkelistani Kohtaaminen

Elämäni kuvat

Jeesus kohtasi hiilivalkealla Hänet kieltäneen Pietarin hiilloksen äärellä Gennessaretin rannalla.

Jeesus näytti pyrkivän syvääluotaavaan kohtaamiseen Pietarin kanssa.

Ensimmäisessä kohtaamisessaan Pietarin kanssa Jeesus nimitti Pietarin Keefaaksi, kallioksi. Kallio kuvaa lujuutta ja järkähtämättömyyttä. Tavallaan Pietari olikin luja – mutta missään tapauksessa hän ei ollut järkähtämätön. Päinvastoin: Pietari oli nopea liikkeissään ja päätöksissään – suuntaan ja toiseen.

Olen kuullut varsin ehdotonta opetusta pelastuksen ja Pyhän Hengen täyteyden täydellisesti muuttavasta voimasta.

Huomautan tähän väliin, että pelastuksen ja Pyhän Hengen ihmiseen tulemisen yhteydestä on kristillisyydessä monenmoista ymmärrystä: Esimerkiksi osa uskoo, että Pyhä Henki tulee ihmiseen silloin, kun tämä pelastuu koko täyteydessään. Osa ajattelee, että Pyhä Henki kyllä tulee, mutta tarvitaan vielä erillinen Pyhän Hengen täyteys. Ja osa että Pyhä Henki tulee vasta tuossa Pyhän Hengen täyteydessä. Sinänsä tätä asiaa en tässä käsittele niin mielenkiintoinen kuin se olisikin, vaan pureudun nimenomaan opetukseen, jossa ajatellaan, että pelastus ja/tai Pyhän Hengen täyteys ratkaisee kaiken.

Pelastus, uudestisyntyminen, uskoontuleminen (millä…

View original post 493 more words

Tietoa kirjoittajasta

Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s