929. Pieni – ja merkittävä – merkitysero

Viimeisimmissä kirjoituksissani olen kelannut uudelleenajattelun tarvetta toipuessani hengellisen kentän kummajaisten kohtaamisesta. Aloitin kelaamiseni menestyksestä kertomalla, kuinka olin alussa hyvin herkällä haulikkoliipasimella ampumassa kaikkea menestysteologiaksi epäilemääni ja kuinka vähitellen aloin hahmottaa, että Jumala haluaa sittenkin hyvää lapsilleen.

Menestystrauman taustalla on tietty – loppu pelissä epäjohdonmukainen – ajatuskulku, joka sai aikaan sekaannuksen. Kärjistäen: Puhuttiin oikeasta asiasta väärässä asiayhteydessä tai väärästä lähtökohdasta.

Esimerkkinä sanat: ”voittovoimassa”.

Totta kai olemme voittovoimassa Kristuksessa. Totta kai meillä on ilo Herrassa. MUTTA se ei merkitse sitä, etteikö vastoinkäymisiä olisi tai ettei olisi taisteluita. Hirvittävän suuri ahaaelämys oli se, kun tajusin, että voittohan saadaan taistelussa ts. taistelussa olen voittovoimassa. -Sen sijaan edellämainitun ”voittovoiman” piilomerkitys sisältyi siihen, että tuossa ”voittovoimassa” EI ollut sairautta, kipua, vaikeuksia – eikä niitä siten ollut soveliasta tunnustaa. Tämä vei epäaitoon ”voittovoimaan”, jossa hymyllä peitimme itkun, ylistyksellä vaikeudet, jne.

Minulta vei aikaa sen ymmärtäminen, mikä ero on itkun, kivun ja vaikeuksien peittämisellä (hymyyn, ylistykseen, jne.) ja sillä, että katsoo olosuhteita rohkeasti silmästä silmään ja iloitsee ja ylistää niiden keskellä katsoen Kristukseen, joka on Voittaja.

Seuraavassa yksi Paavalin näkökulmista Kristuksen voittoon, josta olemme osalliset (aiheen pohtiminen jatkuu seuraavassa kirjoituksessa):

Hänessä on jumaluus ruumiillistunut koko täyteydessään, ja hänen yhteydessään myös te olette tulleet tästä täyteydestä osallisiksi. Hän on kaikkien valtojen ja voimien pää. Häneen teidät on yhdistänyt ympärileikkaus, jota ei ole ihmiskäsin tehty, Kristuksen ympärileikkaus, jossa syntinen luonto riisutaan pois. Kasteessa teidät yhdessä hänen kanssaan haudattiin ja herätettiin eloon, kun uskoitte Jumalaan, joka voimallaan herätti Kristuksen kuolleista. Te olitte kuolleita rikkomustenne ja ympärileikkaamattomuutenne vuoksi, mutta Jumala teki teidät eläviksi yhdessä Kristuksen kanssa. Hän antoi meille kaikki rikkomuksemme anteeksi, hän kumosi meitä rasittavan velkakirjan kaikkine määräyksineen ja teki sen mitättömäksi naulitsemalla sen ristiin. Hän riisui aseista vallat ja voimat ja saattoi ne kaikki häpeään, kun hän teki Kristuksesta niiden voittajan. (Kol. 1: 6-15)

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: