Uudelleenajattelua

Henkilökohtaisesti olen käynyt kovan koulun uskon alueella.

Monet asiat voivat saada ihmisen elämän todella solmuun. Jotkut nk. uskoontulleet todistavat ”maailman elämän” sotkeneen heidän elämänsä. Minulla ja miehelläni on toisenlainen ”todistus”: Meidän elämämme sai solmuun raiteiltaan suistunut ”hengellisyys” erilaisine vallankäytönmuotoineen ja niiden seurannaisvaikutuksineen. Molempia tapauksia yhdistää se, että seurannaisvaikutukset voivat olla todella laajat: Ihmis-, perhe- ja sukulaisuuussuhteet, talous, maine, työssä ja elämässä yleensä jaksaminen.

Kokemamme on kurjaa mainosta hengellisyydelle. Sen minkä olisi pitänyt rakentaa (ja minkä luvattiin rakentavan) tuhoaa ja vetää elämältä pohjaa pois. Viestini tulee esiin ajoittain melkein kivahtaen: Näin ei saa olla! Vaikka Jumalan nimi pistettäisiin tuollaisessa ”hengellisyydessä” jokaiseen väliin, Jumala ei kontrolloi, hajota, aja ahtaalle. – Kokemamme on – onneksi – todistus myös Jumalan armosta, voimasta ja uudesta alusta.

Tämän kokemuksen jälkeen moni asia on pitänyt ajatella uudelleen. Suurin tarve uudelleenajattelulle on ollut raiteiltaan suistuneen hengellisyyden opillisiin korostuksiin: Menestys, voitelu, auktoriteetti, muutamia mainitakseni.

Tietoa kirjoittajasta

Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s