918. Vaikea uskoa?

DSC_4926

Hiukan hitaiden internetyhteyksien päässä kotikonnuillani ”jälleenbloggaan” vuotta vanhan kirjoitukseni.

Lainaus tästä artikkelista tiivistää minua ajatteluttaneet ajatukset:

”Minusta tuntuu, että meidän Jeesukseen ja Hänen tekoonsa uskovien ongelma on monta kertaa nimenomaan se, että emme osaa uskoa kohdallemme täydellistä sovitusta, lunastusta, vapautta ja uutta elämää. Emmekä aina osaa uskoa sitä toisenkaan kohdalle.”

Palaamme täältä sunnuntaina ja tulossa on viime viikkoa tavanomaisempi viikko (jhs). Pääsen takaisin normaaliin kirjoittamisrytmiini. 🙂

Avaintekijöitä

Eilen kirjoitin siitä, että mitätöinti saattaa johtaa arvottomuuden tunteeseen ja/tai ”luottamattomuuteen” ja varauksellisuuteen sekä elämän yleensä, ihmisten ja myös Jumalan suuntaan.

Mitätöity ihminen voi kokea, ettei ”ole sen arvoinen”. Tämä voi merkitä esimerkiksi sitä, että ei koe itseään kelvolliseksi ottamaan vastaan hyviä asioita ihmisiltä ja/tai Jumalalta.

Joskus tämä arvottomuuden tunne saa aikaan sen, että arvottomuuden olotilan perusoletukseksi omaksunut ei usko olevansa ”sen arvoinen” suhteessaan ihmisiin ja/tai Jumalaan myös sillä tavoin, että ajautuu riistäviin, kontrolloiviin, alistaviin ja/tai mitätöiviin ihmissuhteisiin ja/tai yhteisöihin. Riistäminen, kontrollointi, alistaminen ja mitätöinti voi olla niin syvään piintynyt,että henkilö pitää sitä ”normaalina”.

Kielteiset kokemuksen voivat ruokkia myös luottamattomuutta ja joko tietoista tai tiedostamatonta varuillaan oloa ihmisten ja/tai Jumalan (tai yhteisöjen) suuntaan.

Aiheesta olen kirjoittanut aiemminkin artikkelissani Haavoittuneesta uskosta – Haavoittumisen takana Mitätöiminen (osa 2) https://pauliinakuikka.wordpress.com/2013/04/30/haavoittuneesta-uskosta-haavoittumisen-takana-mitatoiminen-osa-2/

Jeesus vakuutti seuraajilleen seuraavaa:

Ei kai kukaan teistä anna pojalleen kiveä, kun hän pyytää leipää? Tai käärmettä, kun hän pyytää kalaa? Jos kerran…

View original post 602 more words

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: