Vapauden aika

_DSC7658

Muutama päivä sitten Lana Vawser kirjoitti Danielin pätsikokemukseen viitaten seuraavasti:

”Voit tuntea seitsemän kertaa kuumemmaksi kuumennetun pätsin, mutta tuli EI polta sinua. Kun pidät silmäsi Hänessä, huomaat, että Hän on kanssasi tulessa. Hän on kääntämässä vastustuksen, pelon, toivottomuuden tai rohkeuden menetyksen eduksesi. Tuli, joka oli alunperin tarkoittu tuhoamaan, puhdistaakin; kun tulet tulesta ulos, oletkin aitoa kultaa. Palvo Häntä tulessa, koska tulet vapautumaan siitä. Vapautumaan Jumalan valtakunnassa kokemistasi hetkistä hienoimpia varten – Jumalan kunnian levätessä ylläsi voimakkaampana kuin koskaan. Vihollinen lähettää tulen ennen kuin saavut uudelle maaperälle. Iloitse tulessa, sillä sinulla on kaikki, mitä tarvitset – sinulla on VOITTO, joka on tulossa.”

Näitä asioita olen viime päivinä itsekin miettinyt – kuten sitä, millaisia luottamus- ja luonnekouluja voivat ahtaat ajat olla.

Avain siihen, että tulen/tulet ulos pätsistä ilman savun hajuakaan vaatteissa, on se, että tajuamme, että Herra on kanssamme. Tämä vapauttaa luottamukseen, jossa ymmärrämme, että kaikki on Jumalan käsissä. Häneltä saamme turvan ja viisauden. Tulessa ei tarvitse hötkyillä.

Luottamus varjelee katkeruudelta ja revanssimieleltä. Luottamus tuo elämään levon.

Pätsikokemuksella on aikansa; vaikka kokemus tuntuisi ikuisuudelta, se ei kestä ikuisuutta. On aika tulla pätsistä ulos!

Ajoittain – kuten Danielin tapauksessa – pätsistä ulostuleminen oli voimakas todistus Jumalan todellisuudesta. Selviytyminen oli järjenvastaista – mutta niin vain Daniel ja hänen ystävänsä tulivat vahingoittumana seitsenkertaisesti kuumennetusta pätsistä.

Danielin kertomus muistuttaa: Mikään tilanne ei ole vaikea tai mahdoton Jumalalle.

Kokemuksesta uskallan kompata Vavneria: Pätsikokemus tulee usein ennen uutta maaperää. Pätsi on omiaan siirtämään katseemme pois uudesta, mihin ehkä jo ymmärrämme Jumalan kutsuvan. Se on omiaan maalaamaan mielen maisemaan ajatuksen: ”Se on loppu ny!” Jumalan Henki muistuttaa: ”Eikä ole…” ja nostaa mieleen esimerkiksi sanan:

Älä pelkää. Minä olen lunastanut sinut.
Minä olen sinut nimeltä kutsunut,
sinä olet minun.
Kun kuljet vesien halki, minä olen sinun
kanssasi,
kun virtojen poikki, ne eivät tempaa sinua mukaansa,
kun astut tulen lävitse, sinä et pala
eikä liekki sinua polta.

Huomaathan: Lupauksen vakuutena on Jumala itse!

Minä, Herra, olen sinun Jumalasi.
Minä, Israelin Pyhä, olen sinun pelastajasi.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: