910. Sinun henkilökohtainen Jeesuksesi?

Viime viikonlopun hengellisestä annista jaettavaa riittää muutaman artikkelin verran. Tämän artikkelin aiheena: Henkilökohtainen Jeesus.

Tällä Jeesuksella en tarkoita aikamme ”tavaratalojeesusta”, josta valitsemme ne puolet, jotka meitä miellyttävät, aikana, jolloin meillä sopii, ja tavalla, joka sopii pirtaamme. Tarkoitan Jeesusta, joka haluaa kohdata sinut ja minut henkilökohtaisesti, olla sinulle ja minulle Jeesus, henkilökohtaisesti.

Olen viettänyt suuren osan aikuisuudestani herätyskristillisissä ja/tai karismaattisissa piireissä. Molemmissa Jeesuksen henkilökohtaisuutta painotettiin omalla, kullekin ”piirille” ominaisella tavalla, kuten puhumalla siitä, että tunnetaan Jeesus henkilökohtaisena Vapahtajana tai että Jeesus puhui/ilmestyi jolle kulle. – Silti minusta tuntuu, että katselimme Jeesusta matkan päästä.

Yksi syy tähän matkan päästä katseluun on ymmärtääkseni ollut se, että uskon ahtaudessamme asetimme Jeesuksen erilaisiin muotteihin: Määritimme sen, miltä ”oikean uskonkokemuksen” tuli näyttää. Meiltä unohtui suurelta osin se, että jokainen ihmissuhteemmekin on erilainen; jos yritämme ihmissuhteen pakottaa johonkin tiettyyn muottiin, se ei ole hyvä asia. Joku ahdistuu: joko me tai se joku, jonka yritämme pistää toisen ihmisen muottiin, usein molemmat.

Samalla tavoin tie Jeesuksen luo on jokaisella erilainen, elämämme ja elämänhistoriamme yhtä lailla. Jeesus kutsuu meitä ja kohtaa meidät henkilökohtaisesti, sinuna ja minuna, omina itsenämme. – Voimme tarkistaa tämän evankeliumeista. Sieltä emme löydä kahta samanlaista kohtaamista! – Myös matkamme Jeesuksen kanssa, elämämme, kutsumuksemme, meille annetut lahjat, jne. ovat erilaiset.

  • Ai niin, tämän ymmärtämisen pitäisi poistaa suomalaisten peripahe: kateus.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: