Välttämätön Totuus

Edellisessa artikkelissani lupasin jakaa viikonlopun antia, sitä kuinka tilaisuudet, joihin Arton kanssa ”satuimme” sanoitti hengellistä kokemustani.

Linda Berglingiä olimme siis kuuntelemassa kahden tilaisuuden verran. – Jälkikäteen googlasin Berglingin ja sain osumaksi myös Suomi24:n keskusteluketjun, jossa Bergling tuntui olevan menestysteologian ”pääpaholaisen” roolissa. En vaiheikkaan viikonlopun aikana ole ehtinyt lukemaan laajemmin Berglingin kirjallista tuotantoa, että osaisin sanoa syytöksiin juuta tai jaata. Kirjoitan kahden tilaisuuden perusteella, sitä mitä näin ja kuulin.

Olen aiemmin kirjoittanut siitä, että liipasinsormi ajoittain herkistyy tässä melko sekavassa hengellisessä kentässä niin, että on riski ampua kaikkea liikkuvaa. Menestysteologian tapauksessa sellaiseksi tulee leimattua kaikki, mikä korostaa uskoa ja/tai missä puhutaan siitä, että Jumala siunaa omaansa. Onkohan Berglinginkin tilanteessa käynyt näin?

Tilaisuudet, joissa istuin olivat hyvin Kristus- ja Sana -keskeisiä. Bergling kehotti uudestaan ja uudestaan muodostamaan henkilökohtaisen suhteen Jeesuksen kanssa Sanaa lukemalla ja rukoilemalla. Hän muistutti siitä, kuinka esimerkiksi Jeesus vastusti kiusaajaa vetoamalla Sanaan:

”On kirjoitettu…”

Sanan kautta Jeesus rohkaisi mm. Johannes Kastajaa, kun tälle tuli epäilyksen hetki. Oman tehtävänsäkin kohdalla Jeesus löysi Sanasta pohjan sille, mitä Hän teki.

Ymmärsin riveiltä ja rivien välistä, että näin Herra toimii myös meidän kanssamme: Pyhä Henki avaa Sanaa meille – ravinnoksi, rohkaisuksi, johdatukseksi,…

Tänään istuessani hieman toisentyyppisessä ja toisen kyltin alla kulkevassa tilaisuudessa kuulin, kuinka tilaisuuden juontaja siteerasi kohtaa Jeesuksen jäähyväispuheesta:

”Jos joku rakastaa minua, hän noudattaa minun sanaani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme asumaan hänen luokseen. Se, joka ei minua rakasta, ei noudata minun sanaani — mutta sana, jonka te kuulette, ei ole minun omani, vaan Isän, joka on minut lähettänyt.” (Joh. 14: 23, 24)

Juontaja mainitsi pitkän linjan julistajan todenneen, että armo ei ole niin rajaton kuin usein annetaan olettaa; armoa rajaa totuus.

Muistamme Johanneksen evankeliumista hänen sanansa Jeesuksesta, siitä kuinka Jeesus oli täynnä armoa ja totuutta. Johanneksen lausumiin kuuluu myös: Totuus tekee teidät vapaaksi!

Ilman totuutta emme kohtaa totuutta itsestämme, elämästämme. Ilman totuutta emme ole armon tarpeessa. Siksi totuus – jonka kohtaamme Pyhän Hengen avaamassa Sanassa – on avain todelliseen vapauteen.

faith-in-wor_syksy

Tietoa kirjoittajasta

Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s