908. Rukoilla toisten puolesta Jumalan kanssa?

Kaikki yhdessä vaikuttavat niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat

totesi Paavali.

Ihan ensimmäisenä ajatus ei ollut Arton ja minun mielessä, kun Pekka-poika tilasi internetistä jonkin musiikkiin liittyvät jutun – ja selvisi jälkikäteen, että myyjä ei lähetäkään ”musiikkijuttua” postissa, vaan se pitää noutaa – tosi etäältä! Pekka totesi naama vakavana:

Ei kai tästä koitunut kamalaa sotkua…

…Totta puhuen tilaus taisi olla iso siunaus; sillä tavoin ”eksyimme” Linda Berglingin tilaisuuksiin.

Tilaisuuksissa sain muutaman nimilapun asioille, joita olen vuosien mittaan hahmotellut omassa hengellisessä elämässäni. Seuraavissa kirjoituksessa niistä muutamia.

Olen moneen otteeseen taistellut ajoittain raivoisasti sitä vastaan, että nk. uskovat rukoilevat toisten(sakin) ylle vihaisia rukouksia. Kun olemme eri mieltä jonkun kanssa, alamme ladella tuhon ja tuomion tulikiveä heidän päälleen.

Pystyin reilusti penkissäni sanomaan AMEN, kun Bergling sanoi seuraavaa:

Meidän tulee löytää Sanan äärellä Jumalan ääni. Esirukous on rukousta Jumalan kanssa toisen puolesta.

Bergling selvensi sanomaansa. Näin sanoman ymmärsin:

Me ihmiset näemme ja kuulemme asioita (esim uutisista tai toisen ihmisen puhumana) – mutta Sanasta Pyhän Hengen kirkastamana avautuu Jumalan tahto asian suhteen.

Seuraavassa jatkuu oma pohdintani.

Ajatellaan tilannetta, jossa saan kännykkääni rukouspyynnön, jossa joku rukoilee perheen eheytymistä. Ahaa, taas avioero. Minunpa pitää rukoilla, että mies tai vaimo palaisi takaisin yhteen toisen puolison kanssa. – Mutta minulla ei ole harmainta hajua perheessä vallinneesta kauhun tasapainosta, siitä, että toinen puoliso on kontrolloinut, käyttänyt valtaa, uhkaillut ja manipuloinut toista puolisoa… Totta kai yhteen paluu on Jumalan tahto – mutta sillä perusteella, että manipuloija kääntää kelkkansa..! Muuten tulen rukoilleeksi toisen puoliskon ahdingon pitkittymistä!

Berglingin opetus muistutti minua siitä, että on todella tärkeää ymmärtää – Sanan äärellä Pyhän Hengen johdatuksessa – mitä Jumala tilanteeseen puhuu! Ihminen näkee ulkokuoren ja Herra sydämen.

Matkan varrella olen saanut karujen kokemusten kautta sen opetuksen, että rukoilen rukouspyyntöjen puolesta niin hyvin kuin ymmärrän, että asioissa tapahtuisi Isän tahto, ei ihmisen…; vaikka kyse olisi minua pahiten loukanneesta henkkilöstä, minun tehtäväni ei ole julistaa tulta ja tulikiveä, vaan Jumalan hyvää tahtoa tilanteeseen!

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: