888. Kynnyskysymyksiä

Eilen paluumatkalla kotikonnuilta viihdyin Ken Gottin Annoited or Annoyed (Voideltu vai röyhkeä) -kirjan äärellä. Gottin ajatukset sanoittivat hyvin myös minun mietteitä vuosien varrella.

Gott kertoo suorasukaisesti:

Motiivini olivat sekoitus halua palvella Herraa ja piilossa olevaa halua näyttää hyvältä. Halusin olla voideltu. Ajattelin, että voisin olla voideltu matkimalla (kirjaimellisesti: olemalla kopio) voideltuja ihmisiä.

Gott jatkaa tavoitteestaan:

En pelkästään halunnut, että Itäiseen Sunderlandiin rakennettaisiin kirkko; halusin kirkon olevan suurin kirkko kaupungissa. Ei kun halusin, että se olisi kirkkokuntani suurin kirkko Englannissa.

Tavoitteita saa olla eikä tuokaan Gottin tavoite ole huono tavoite – jos Jumala olisi hänet sellaiseen kutsunut. Gott löysi itsensä ongelmista tavoitteensa kanssa sen vuoksi, että hän tajusi, ettei Jumala ollut häntä kutsunut toteuttamaan nimenomaista tavoitetta, vaan tavoite nousi Gottin omasta halusta olla joku muu/jonkun muun kaltainen – jopa suurempikin. Sen sijaan Jumalalla oli Gottille oma kutsu, oma tehtävä ja oma tavoite.

Niin, ja se voitelu… se ei tule matkimalla muita ihmisiä, vaan Jumalalta.

Niin armosta kuin olemme pelastetut – ja monella tapaa Jumala meitä armosta käyttää, syvä siunaus on kätketty kuuliaisuuteen sille, minkä ymmärrämme Jumalan tahdoksi. Henkilökohtainen, oma kutsu, tehtävä ja tavoite. Kuuliaisuus ja pysyminen siinä.

Gott nosti esille käytännönläheisen esimerkin rukouspalvelusta: Jos Jumala tuntuu puhuvan voimakkaasti ihminen ihmisen jälkeen ja yhtäkkiä et saakaan profetiaa/tiedon sanaa jolle kulle, mitä teet? Siunaatko hänet ja rukoiletko hänen puolestaan vai tuotko hänelle ”profetian” tai ”tiedon sanan” (joka on itse keksimäsi…)? Samaa olen miettinyt tilanteissa, joissa olen ollut tavalla tai toisella jakamassa Sanaa, pitämässä hartautta tai pidempää puheenvuoroa, kirjoittamassa, tms. että pysyisin siinä, minkä Herra antaa. Ei enempää, ei vähempää.

Sinä olet suuri ja teet ihmetekoja, sinä yksin olet Jumala.
Herra, neuvo minulle tiesi,
että noudattaisin sinun totuuttasi.
Paina sydämeeni syvälle
pyhä pelko nimeäsi kohtaan.(Ps. 86: 10, 11)

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: