Kun Jumala toimii tavanomaisen kautta

Lyhyt ajatus syyskuun alussa kirjoittamani kirjoituksen muodossa: http://sourcepublication.net/2014/09/07/866-jumalan-todellisuus/

Jumalan todellisuus keskellämme on usein se, että me, kristityt/uskovat/Jumalan lapset/Jumalan omat (miten itseämme nimitämme) olemme yksi muiden joukossa. Emme välttämättä koe olevamme mitenkään erikoisia (vaikka olemme takuulla jokainen ainutlaatuisia omina itsenämme) – eikä meidän tarvitsekaan.

Oletko koskaan ajatellut Johanneksen sanaa Jeesuksesta:

Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta. (Joh. 1: 14)

Jeesus tuli melko tavanomaiseksi ihmiseksi tavanomaisten ihmisten keskelle. Puuseppä alkujaan, puusepän poika. Ilmeisesti sulautui hyvin joukkoon – siihen asti, kun tuli Jumalan aika ja Hän alkoi julistaa Jumalan valtakuntaa ja alkoi tapahtua ihmeellisiä asioita Hänen ympäristössään. – Näyttää ajoittain siltä, että hän oli julistajaksi ”liiankin tavanomainen”. Ihmiset olivat odottaneet toisenmoista, ehkä hohdokkaampaa Messiasta. Silti eittämättä Hän oli Messias ja Jumala toimi Hänessä ja Hänen kauttaan.

Ensimmäisten kristittyjen tarina on samanmoinen: Jumala toimi varsin tavallisten ihmisten kautta, vai mitä mieltä olet seuraavasta:

Kun neuvoston jäsenet näkivät Pietarin ja Johanneksen rohkeuden ja totesivat heidät oppimattomiksi kansanmiehiksi, he olivat ihmeissään. He tunsivat nämä Jeesuksen seuralaisiksi (Apt. 4: 13)

Näiden ihmisten salaisuus oli siinä, että he olivat olleet Jeesuksen kanssa. Heidän salaisuutensa oli se, mistä Jeesus sanoi:

— te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka.(Apt. 1: 8)

http://sourcepublication.net/2014/09/07/866-jumalan-todellisuus/

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: