Ylitsevuotavaa

Seuraava Raamatun jae on vähintäänkin rohkaiseva – vai mitä mieltä olet?

Jumalalle, joka meissä vaikuttavalla voimallaan kykenee tekemään monin verroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella, olkoon ylistys seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja ikuisesti. Aamen. (Ef. 3: 20, 21)

Jae sisältää sanan ”me” viitaten Kristukseen uskoviin ylipäätään, mukaanlukien sanojen kirjoittajan Paavalin ja sanojen vastaanottajat, kristityt Efeson kaupungissa.

Kykenee, voi, Hänelle (Jumalalle) on mahdollista…tehdä enemmänkin kuin (mitä tarkoittaa) enemmän! Tätä Paavali painottaa usealla toistaan vahvistavalla sanalla. Toisin sanoen, kun Jumala tekee asioita, se merkitsee, että se tosiaan ylittää sen, mitä olemme odottaneet, luulleet, toivoneet, rukoilleet tai edellyttäneet. Jumala vastaa yltäkylläisesti – jopa vielä yltäkylläisyydenkin yli!

Luin tänään kertomuksen Atlantin takaa suuren talousromahduksen ajoilta 1900-luvun alkupuoliskolla: Köyhyys pyyhkäisi Yhdysvaltojen yli. Myös eräs karjankasvattaja – Yates nimeltään – kamppaili saadakseen päivittäisen leivän. Lopulta karjankasvattajasta tuntui, että on pakko luovuttaa ja antaa tilan mennä velkojille.

Näissä mietteissä Yates oli, kun tilalle tuli öljy-yhtiön geologi. Öljy-yhtiö halusi aloittaa koeporauksen. Jos Yates allekirjoittaisi sopimuksen, hän saisi tuotosta oman osansa.

Poraukset edistyivät. 150 metriä,… 250 metriä,…300 metriä,… ei tietoakaan öljyä. Kun oli porattu 335 metriä, löytyi yksi Texasin rikkaimmista öljyesiintymistä.

Kysymys kuuluu: Entä, jos he olisivat lopettaneet 330 metrin kohdalla?

Tarinan kertonut rohkaisee:

— Voitto tulee, kun teemme tarpeeksi työtä sen eteen. Täytyy mennä eteenpäin silloinkin, kun näyttää synkältä. Tarvitsee uskoa siunaukseen myös silloin, kun lannistumme emmekä näe työmme hedelmää.  — Läpimurto on jalkojen alla. Ole rohkea. Jatka kaivamista. Jumalalla on enemmän varattuna kuin osaamme kuvitella.– (George Whitten)

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: