878. Elonkorjuusta poimittua

Palaan edellisen artikkelini aihepiiriin hieman tarkemmin:

Kypsä vilja on helpompaa leikata – jopa rikkaruohojen keskeltä.

Sen huomasin harjoitellessani sirpin käyttöä tilani riistapellossa. Kevään kylvöongelmien ja niitä seuranneiden erikoisten sääolojen vuoksi kauran kypsyminen on ollut hyvin epätasaista. Osa kaurasta on vihreää ja varreltaans sitkeää, osa kauniin keltaista ja rapsakasti leikkaantuvaa.

Saman helppouden olen huomannut, kun olen kohdannut hengellisille asioille avoimeksi kypsyneen ihmisen. Hänelle on helppo puhua. Jos tuo prosessi on kesken, sitä ei kannata kiirehtiä. Kasvavaa voi rohkaisten tuupata eteenpäin; missään tapauksessa häntä ei pidä pakottaa ottamaan askelia eteenpäin liian aikaisin. Herkkyyttä tarvitsemme tässä.

Sirppi on mainio peli viljan ottamiseen rikkaruohojen seasta.

Leikkuupuimurille on paikkansa. Usein myös lakoinen ja/tai rikkaruohoinen vilja puidaan puimurilla. Tietysti on pakkokin nykyisillä tilakoolla. – Minulla ei tuollaista velvoitetta ole. Leikkasin riistapellosta sirpillä lyhteitä linnuille ja sain sen vuoksi maistaa vanhan ajan leikkuutyyliä. Siinä huomasin, miten käsipelissä pystyi poimimaan yksittäisen tähkän rikkojen ja kesken kypsymisen olevan seasta vaivattomasti.

Tilanne puhui minulle omasta tehtävästäni, joka on niin kauan kuin muistan, ollut yksittäisten ihmisten kohtaaminen milloin missäkin – ja milloin missäkin elämäntilanteessa olevan kohtaaminen.

Jumalalle rakkaita eivät ole pelkästään massat ja/tai massaherätys; Hänelle rakas on yksittäinen ihminen ja se, että yksittäinen ihminen tulee Hänen luokseen! Siksi Hän johdattaa meitä yksittäisen ihmisen luo ihan erikseen!

Todellakin sadonkorjuun aikana voit helposti erottaa, mikä on viljaa ja mikä rikkaruohoa.

Myös Jeesuksen sanat siitä, kuinka sadonkorjuussa viimein tulee selväksi ero viljan ja rikkojen välillä, tulivat mieleeni, kun pillikkeet viiltelivät käsivarteni verille. Keväällä oli ajoittain vaikea erottaa viljeltävää kasvia rikkakasvista. Esimerkiksi rehurapsi ja sitä muistuttavat ristikukkaiset rikkaruohot ovat todella vaikeita erottaa. Nyt sadonkorjuun aikaan erottaminen oli helppoa: Hyvä hedelmä erottui huonosta.

Myös välillä – matkalla viimeiseen sadonkorjuuseen – on aiheen tarkastella hedelmää: Pitää se, mikä hyvä on.

Tietoa kirjoittajasta

Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s