Hämmennyksestä rauhaan

Ole tarkka, ota Pirkka, sanotaan mainoslauseessa.

Kokemuksesta sanon, että tarkkuutta kannattaa harjoittaa myös muissa kuin päivittäistavaraostoksissa.

Itse olen iskenyt päätäni niin Karjalan kuin Kymenlaaksonkin mäntyyn näissä asioissa. Muutama harhapolku ja hutilaukaus olisi voinut jäädä väliin.

Paluu takaisin, uuden reitin etsintä, eksyksissä seikkailu, paikkolaukaus ja/tai sakkokierros ovat opettaneet: Odota, rauhoitu ja kysy rauhassa Jumalalta ja itseltäsi:

Oletko oikeassa paikassa? Tätäkö haluat elämältä?

Jos vieläkin olet hämmentynyt, kysy, mikä aiheuttaa hämmennyksesi. Onko se sisimpäsi ja sieltä kumpuava epävarmuus vai kenties monet äänet ympärilläsi.

  • Liian usein olen pitänyt liian kiirettä, en jaksa, ehdi, kykene kuuntelemaan.
  • Liian usein olen ollut hukassa oman elämän kanssa – kuka olen, mistä tulen ja minne menen.
  • Liian usein elämän hälyäänet ja/tai muiden mielipiteet ohjanneet valintoja enemmän kuin omakohtaisen johdatuksen etsiminen.

Sisäinen sekaannus ja epävarmuus on saanut aikaan sen, että mieluummin kuin olisin uskaltatunut itse pysähtymään asioiden äärelle, olen ulkoistanut etsinnän (rukouspalvelijoille, profeetoille, jne. – Toki heilläkin on paikkansa – ja olen saanut heiltä oivallista tukea ja osunutta ohjausta. Silti aina tuollaisessa ulkoistamisessa on riski: Jos auttajani on itse sekaannuksessa ja/tai käyttää sekaannustani hyväkseen, voin joutua harhaan pahan kerran!). Sisäisestä sekaannuksesta voi seurata myös passiivisuus: virran vietävänä oleminen tuntuu helpommalta kuin aktiivinen rooli elämän askelissa.

Jumala ei tarkoittanut meitä eksymään, vaan löytämään Tien ja kulkemaan Tiellä. Jumala ei tarkoittanut meitä jatkuvaan epävarmuuteen ja hapuiluun, vaan iloon ja rauhaan. Jumala ei tarkoittanut meitä kulkemaan kehää, vaan etenemään.

Edessäsi, Herra, rukoilen hämmentyneen puolesta, että hän löytäisi Sinussa selkeuden ja rauhan. Että hän löytäisi Sinussa Tien eteenpäin. Että hän löytäsi elämälleen syvän tarkoituksen ja tyytyväisyyden Sinussa.


Ehkä niin kuin minulla, sinulla voi olla matka alkulähteille, johonkin, minkä olet jossain elämäsi vaiheessa tavoittanut, mutta minkä olet hämmennyksesi keskellä heittänyt hetkeksi pois. Uskalla pyrkiä tuohon selkeään hetkeen. Se kannattaa.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: