844. Pieni hetki – merkittävä hetki

Lomamme toiseksi viimeisin, eteläisessä Ruotsissa vietetty päivä, oli erikoinen: otimme erikoisia valokuvia…

Rainbow twins - Sateenkaarikaksoset

…ja kävimme vauhdikkaan värikkäässä yön kestävässä rukoustilaisuudessa.

DSC_5535

Näille ihanille ihmisille äänekäs ja liikkuva ylistys, rukous ja puhujan puheeseen reagoiminen aamenineen ja muine kommentteineen (”Me, too… (minulle myös…)”) oli elämää, jota he elivät täysillä Herrassaan; me pidättyvät suomalaiset näytimme varmasti ikijäähän jäätyneiltä fossiileilta heidän joukossaan. – Ja kuitenkin tilanteen näennäisessä kaaoksessa (seurakunta tosiaan liikehti rukoillessaan, korotti ääntään reippaasti – ja jokaisella tuntui olevan aivan oma ”koreografiansa”…) tuntui olevan järjestys. Yksi aloitti ylistyksen, toinen jatkoi rukouksella ja ylistyksellä, sitten kolmas… Rukous oli voimakkaasti Raamattuun nojautuvaa, samoin saarna. – Ylistys, rukous ja sana vuorottelivat.

Liikuttava, että he halusivat siunata satunnaiset kulkijat ilman, että sitä erikseen pyysimme – ja sen he tekivät tyylilleen omistautuneesti: antautuneesti ja (näin ymmärsin) Pyhän Hengen voimassa. Pastorin muutamat, valitut, viisaat ja rohkaisevat sanat lähettivät meidät matkaan. Hänellä oli analyysi narsistisopasta, jossa olemme pyörineet mieheni kanssa yhdessä ja erikseen melkoisen monta vuotta:

Se, mitä olette kohdanneet, on sinnikästä laatua. Se ei anna helposti periksi. Teidän tulee seisoa lujasti Sanassa.

Syvää ymmärrystä pastorilla oli narstistien ympärilleen luoman ”hengellisen ilmapiirin” osalta:

Se on sekaannuksen ilmapiiri.

Juuri tästä olen kirjoittanut kirjoituksessani Narsismin hengelliset seuraukset http://sourcepublication.net/2012/11/13/narsismin-hengelliset-seuraukset/

Suorastaan merkillistä, miten se, mitä narsisti on tehnyt elämässä lähietäisyydeltä, on myös ”hengellistä” todellisuutta. Jos (tai pikemminkin, kun) hän on pyrkinyt kontrolloimaan elämää ja kutsumusta, jokin tuntuu mutkistavan samoja asioita, vaikka välimatkaa olisi kilometrejä tai satoja kilometrejä.

Pastorin muutamista lauseista selviää analyysi:

Tällaisen henkilön vaikutuksen tarkoitus on siirtää pois siltä paikalta, jossa Jumala haluaa meidän olevan.

Tilanteeseen on yksi lääke: siirtää katseen suunta – jättää kontrolloiva henkilö huomiotta ja sitkeän sinnikkään itsepäisesti suunnata katse, voimat ja energia siihen, minkä ymmärtää oikeaksi Jumalan edessä.

Jumala ja Hänen kuulemisensa (Sanassa ja Pyhän Hengen johdatuksen kautta) on avain eteenpäinmenoon.

DSC_5452

Pieni hetki seurakunnassa (lauttamme lähti seuraavana päivänä ja oli aikainen herätys) oli vahvistava kokemus. Monet ajatukset, joita olemme Arton kanssa pohtineet saivat vahvistuksen: Olemme tainneet olla oikeilla jäljillä – esimerkiksi vaikka siinä tilanteessa, kun heinänteon keskellä tuntui kuin mikään ei onnistuisi, ikään kuin joku/jokin haluaisi meidän luovuttavan ja nostavan kytkintä tilalta, koko paikkakunnalta – tai häviävän maailmankartalta kokonaan, päätimme, että koska käsiimme on kerran uskottu tila ja – sen minkä Sanasta ymmärrän – siitä pitäisi pitää huolta Jumalan hyvänä huoneenhaltijana, emme lähde kulumallakaan – viis siitä, mitä joku ajattelee, ”rukoilee” tai toivoo.

Rainbow twins - Sateenkaarikaksoset

Niin, ja menemme eteenpäin.

Paluumatkalla pohdin paljon näitä asioita. Mielessäni on sana eteenpäin siirtymisestä. Se saakoon odottaa huomiseen. Klo 3.45 alkaneen päivän päätteeksi on hyvä käydä nukkumaan.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

One thought on “844. Pieni hetki – merkittävä hetki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: