Yritä tässä ymmärtää

Miltä kuulostaisi, jos alkaisin koota rukouskirjeellä porukkaa kokoon rukoillakseni rapakon takaa tulleessa julistajassa vaikuttavia henkivaltoja vastaan? – Pitäisit Kuikkaa kilahtaneena. – Näin ihmiset kuitenkin näyttävät toimivan. Ties kuinka moni nk. uskova rukoilivat ao. rukouskirjeen harhaanjohtamana tätä julistajaa kritisoivia tahoja vastaan, seurakuntia vastaan, yksilöihmisiä vastaan. Ties kuinka monet ajattelivat ”vangitsevansa” ihmisten ajatuksia kuuliaisiksi ”Jumalalle”, jne.

Vastaan rukouksen vastarukous – vai miten se meni?

Olen aiheesta kirjoittanut kaksi kirjoitusta:

No, johan on termi
Ilmiöitä ajassamme

Artikkeleissa viittaan sekaannukseen, jonka keskellä osa nk. karismaatikoista elää. (Kirjoitan ”osa”, koska kaikki eivät onneksi ajattele näin.)

KIrjoitan myös nk. vastarukouksista – yhdistettynä tuomion julistukseen niiden ylle, jotka uskaltavat julistusta tai ilmiöitä arvioida. Idea puetaan kauniiseen hengelliseen pakettiin, jossa päällisin puolin kaikki näyttää olevan kunnossa. Meillähän ei ole taistelu lihaa ja verta vastaan henkivaltoja vastaan (vrt. Ef 6)?

Tässä jälleen yksi vastaan tullut esimerkki ”vastarukouksesta”.

Seuraavassa esirukous (tai oikeammin sitomis-)aiheessa määritellään sidottaviksi henkivalloiksi muun muassa:

Uskonnolliset henget (ne, jotka vastustavat tätä tapahtuvaa valheen isän pettäminä, sillä tarkoituksella, että sieluja ei pelastuisi)
* Suomessa rukoile NIITÄ VASTAAN, jotka yrittävät ottaa rikan veljensä silmästä, vaikka heidän omassa silmässään on hirsi ja jotka ovat hukanneet näkyvistään suuren kuvan siitä, mitä Jumala on tekemässä)

Antikristuksen henget (ne kirkollisessa järjestelmässä, jotka ovat Kristusta ja Voidellun – Jeesuksen – Voitelemaa vastaan, sitä joka ilmentää Voimaa, jotka vain haluavat jumalisuuden ulkokuorta, mutta kieltävät sen voiman.)

Rukousaihetta lukiessani huomasin, kuinka taistelu nk. henkivaltoja vastaan vääntyy taisteluksi niitä ihmisiä vastaan, jotka arvioivat julistajaa ja ilmiöitä.

Oivaltavaa on kertoa

  • olevansa Voidellun – Jeesuksen – Voideltu ja sillä perusteella
  • leimata arvioijat uskonnollisuuden, antikristuksen tms. hengen vaikutuksen alla oleviksi – tai
  • väittää, että nämä tahot pilkkaavat Pyhää Henkeä ja ovat valheen isän pettämiä eivätkä halua, että sieluja pelastuisi.

Vääriä linkityksiä

  • On toki niitä, jotka ampuvat kritiikissä yli. Jotkut näkevät karismaattisuuden tai helluntalaisuuden (tai muun) lopun ajan viimeisenä eksytyksenä. Välillä purkitetaan kylttien alle jotain sellaista, mikä ei kylttien alle edes kuulu. Yleistämistä on varottava. Leimaamista samoin.
  • On toki niitä, joille riittää haalea kristillisyys ja jotka eivät tykkää mistään, mikä vähänkään läikäyttäisi tai lämmittäisi totuttua.
  • On niitäkin, jotka pilkkaavat myös Pyhää, ehkä myös Pyhää Henkeä.

Se, missä nimenomainenrukousaihe ampuu pahasti yli, on tilanteen liioittelu ja kriitikkojen leimaaminen erittäin syyllistävin sanankääntein. Hurjaa on myös se, että henkivaltojen läsnäolo, Pyhän Hengen pilkka tai kaveeraaminen sielunvihollisen kanssa samaistetaan

  • TÄMÄN TAPAHTUMAN vastustamiseen
  • TÄMÄN VOIDELLUN vastustamiseen ts.

linkitetään kuuliaisuus tietylle ihmiselle tai tapahtumalle kuuliaisuuteen Jumalaa ja Hänen Sanaansa kohtaan.

Syvin ongelma tässä näennäisesti oikeassa ja hyvässä on se, että rukousaihe vääntyy

  • TÄMÄN tapahtuman
  • TÄMÄN voidellun ympärille.

Tuntuu kuin maailma pyörisi HÄNEN ympärillään – tai sellaisia vaatimuksia HÄNELLÄ on.

Narsistisia rukouksia

Viittaan vielä kolmanteenkin kirjoitukseeni:
Ajatuksia kontrolloinnista, syistä ja seurauksista

Artikkelissa viittaan narsistin suuriin luuloihin itsestään. Vaikka edellämainituissa rukousaiheissa ei olisi takana narsisti, rukousaiheet ovat narsistisia, koska niissä on näennäisestä hengellisyydestä (sielujen pelastuminen, parantuminen, jne.) huolimatta takana MINÄ.

Artikkelissa kerron omia ja tuntemieni ihmisten kokemuksia näiden rukousten kohteena ollessaan. Voitonriemuisesti ”rukousvastauksia” varmasti on ”rukoiltu” ja niistä ”kiitetty”. Tragedia on siinä, että toisen kontrolloiminen sitoo ennen muuta kontrolloijan. Hän ei saa rauhaa ennen kuin on päämäärässään, saa haluamansa. Tässä näkemässäni ”karismaattisuuden” muodossa hän käskee, komentaa, julistaa, profetoi, uhoaa, sitoo ja päästää. Kuluttavaa. Erityisesti, kun takana on usein loukkaantuminen ja suuttuminen sen takia, kun joku ei kuuntele MINUA eikä tule MINUN tilaisuuteeni, eikä anna rahaa MINULLE tai uskaltaa kritisoida MINUA.

Ainakin osassa tapauksista kritiikki on kohdistunut ihan aiheesta MINUUN. Asiat eivät ole olleet niin kuin on annettu ymmärtää. Se on antanut viitteitä siitä, että Herra ei välttämättä kaikkeen yhdy, vaikka hyviä asioitakin voi tapahtua.

Kun uskomme, että Jumala on tuomari, miksi emme anna sijaa Hänelle asioissa? Miksi pitää itse uhata ja uhitella?

Edes Jeesus ei uhannut kostolla, vaan pikemminkin suri niitä, jotka Hän olisi halunnut pelastaa, mutta jotka valitsivat toisin. Miksi osa aikamme ”karismaatikoista” julistaa ruoskaa/kuivuutta/lähteiden kuivumista/pyörien irtoamista (ja ties mitä Raamatusta löytyvää) niiden ylle, jotka eivät tule HEITÄ kuulemaan? Onko meistä tulossa Jeesusta suurempia tässä asiassa?

Julistaminen omassa voimassa, omasta vihastuksesta käsin on hyvin yksinäistä puuhaa. Silloin kun profeetta julistaa Jumalan valtuutuksella (oikeasti, eikä vain luule tekevänsä niin), hänen ei tarvitse uhota tai uhkailla. Aito Jumalan Sana tekee tehtävänsä – sillä siisti.


Tässä rukouskirjeen loppuosa, josta lainaukseni yllä suomennettuna, in English. Voit varmistaa, että en ole tehnyt hirveitä käännösmokia:

Bind

Religious Spirits (those that oppose this event being deceived by the Father of Lies that does not want souls saved).
*In Finland pray against those that try to take the speck out of their brother’s and sister’s eye while overlooking the log in their own eye and miss the big picture of what God is doing.
-Hindering Spirits
-Anti-Christ Spirits (those in the church system that are against Christ or the Anointing of the Anointed One-Jesus, manifesting in Power that only want a form of Godliness but deny the Power).
-Witchcraft
-Powers of the Air
-Territorial Spirits
-Blaspheming the Holy Spirit (Pray against those spirits among the super ”religious” that would say that healings, miracles and signs are not of God but of the enemy).
-Take captive every thought over the unbelievers and ”believers” with a religious spirit mindset against the power of God manifesting to save the lost.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

One thought on “Yritä tässä ymmärtää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: