Mikä olikaan muuttunut?

Mikä oli muuttunut?

Kävelin Kolvanauurossa. Kaksi vuotta sitten reitti oli aivan eri oloinen. Maan alla kulkeva puro solisi iloisesti ja mieheni sai hienoja kuvia puron suvannoista. Nyt puron uoma oli melkein kuiva. Maanalaisen puron mieto solina muistutti siitä, että vesi sittenkin virtaa Kolvanauurossa.

Kun olin reitin kiertänyt ja otin viimeisiä valokuvia, kuulin ukkosen jyrinän. Minulle tuli kiire pysäköintipaikalle. Hölkkäsin 700 metriä jyrkkää mäkeä ylös. Repussa kamera ja objektiivit, taskussa kännykkä – eikä mukana muovikassia (mikä luontokuvaaja olenkaan 😉 ). Ehdin juuri autolle, kun alkoi satamaan ja tuulemaan kovasti.

Elia-takauma

Tapahtuma toi mieleeni kertomuksen Eliasta ja hänen aikakaudestaan. Israelia vaivasi kuivuus. Kuivuus oli seurausta Ahabin ja Iisebelin toiminnasta. Kuivuus oli Jumalan puhetta. Ahab enempää kuin Iisebelkään eivät olleet kääntyväisintä sorttia. Mieluummin he vierittivät vaikeuksista syyn Elian harteille.

Jumala piti Eliasta huolta Keritin purolla ja Sarpatin lesken luona. Jumala ei omaansa hylkää kuivuuteen. Erämaakin on Hänen omalleen Jumalan siunauksen ja huolenpidon paikka.

Elian aikakauden yksi huippukohta on Elian ja Baalin/Astarten profeettojen kohtaaminen Karmelilla. Siinä Jumala osoittaa ylivertaisuutensa epäjumaliin verrattuna. Kun Elia rukoili, Jumala ilmestyi tulena taivaasta. Ilmestymistä seurasi kuivuudesta kärsivää maata virvoittava sade.

Jotain samantapaista huutaa hengellinen kenttämme. Kaipaamme Jumalan selkeää asioihin puuttumista. Kaipaamme virvoittavaa sadetta.

Jaakobin kirjeessä on aiheeseen liittyvä rohkaisu:

Elia oli ihminen, samalla tavoin kuin mekin. Hän rukoli ja Jumala antoi sateen.

Jaakob rohkaisee:

Vanhurskaan rukous voi paljon kuin se on harras.

Kohdan voisi kääntää myös niin, että vanhurskaan rukous voi paljon, kun se lähtee sydämestä.

Hengellinen kuivuus ja tarvitsevuus Jumalan edessä on signaali, joka saa meidät huutamaan Jumalan puoleen sydämestämme – ja sydämestämme lähtevä rukous saa Jumalan armahtamaan ja toimimaan.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: