Kuinkas ollakaan…

Arkiston aarteita – narsismibloggaus:

Todellisesti suuri on ihminen, joka nousee ylöspäin ilman, että alistaa tai käyttää hyväkseen ketään. 🙂

Avaintekijöitä

Kuinkas ollakaan, olen taas törmännyt ilmiöön narsismi/narsisti.

Välillä kysyn, ovatko meidän narsistien ja tai siihen taipuvaisten kanssa tekemisiin joutuneiden tuntosarvet tulleet liian herkiksi ja/tai nahka ohueksi. Onko näitä narsisteja tai narsismiin taipuvaisia nyt melkein joka paikassa?

Käsissäni oleva kertomuksien rypäs osoittaa, että joskus esiintymistiheys on korkea. Ehkä siksi, että narsistit tai narsismiin taipuvaiset hakeutuvat tiettyihin tehtäviin, asemiin, joissa pääsee johtamaan ja pätemään.

Kohtaamani tapaukset ja/tai tapauskertomukset saavat nykyään ajattelemaan seuraavasti:

Voit ajatella, että Jumala on julmuri, kun sallii kaiken kummallisen ja karmean. Itse en ajattele niin. Ajattelen seuraavasti: Jumala toki haluaa varjella elämäämme. Hän on antanut niin meille kuin muillekin valinnan vapauden. Kaikki eivät käytä vapauttaa viisaasti, vaan toimivat typerästi, jopa Jumalaa itseään uhmaten. Hengellinen väkivalta ja vallanväärinkäyttö on yksi osoitus kapinasta, jossa ihminen luulee olevansa Jumalaakin suurempi. Meidän valinnanvapautemme on esimerkiksi siinä, että päätämme pyrkiä tuollaisesta typeryydestä pois ja eteenpäin.

Ilmiön äärellä ei pidä alistua – ei etenkään narsistin…

View original post 150 more words

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: