Ikkunat auki – raikkaudelle

Olen viettänyt melkoisen reissupitoista elämää viimeiset viikot: leirejä, leirivapaita, valokuvauskurssi junioreille. Tänään roudasin työtietokoneeni takaisin toimistooni ja asetuin taloksi. Joku ystävällinen oli vaihtanut toimistooni kesäiset verhot – ja minä avasin ikkunan sepposen selälleen ja aloin järjestellä komeroita. Raikas, vilvoittava ilma ja järjestys kaappeihin. Siinä tavoite muiden töiden ohessa tälle viikolle.

Ikkunaa avatessani ajattelin, että ajoittain myös sisimpämme – ja hengellisyytemme – tarvitsee tuuletusta.

Seuraavissa kirjoituksissa tuuletusta tulossa.

Sinä aikana, kun olen aktiivisesti ollut mukana hengellisissä kuvioissa ja seurakunnissa olen törmännyt yllättäviin, jopa hämmentäviin, tilanteisiin ja kysymyksiin.

Kirjoitan asioista tahallisen ympäripyöreästi. En halua osoittaa sormella ketään.

Se, minkä itse ymmärrän nyt raiteiltaan suistuneeksi hengellisyydeksi, on siinä mukana oleville oikeaa ja hyvää. En siitä voi heitä moittia. Olen itse ollut kertomassani mukana aidosti ja vilpittömäksi uskoen asiaan.

Mielestäni tärkeämpää kuin se, mitä tapahtui, millä paikkakunnalla ja kenen toimesta, on arvioida nk. hengellisiä kokemuksia, ettemme itse putoaisi raiteilta.

Voimme halutessamme nimetä hairahtuneet paimenet ja lampaat – ja voimme samaan aikaan eksyä itse alueella, jolla emme tajua valvoa omaa elämäämme.

Voisin pukea ajatukseni rukoukseen, joka on julkaistu Sacred Place. ie -sivustolla:

Jeesus ei ensimmäisenä lähettänyt opetuslapsiaan maan ääriin, vaan pyysi heitä kohtaamaan lähellä olevien tarpeet. Minun ympärilläni on ihmisiä, jotka ovat kuin kadoksissa olevia lampaita. Rukoilen heidän puolestaan. Ajattelen ihmisiä, jotka ovat hauraita, lannistettuja ja hämmentyneitä. Rukoilen Sinua näyttämään, mikä sana tai tapa olla voisi antaa heidän ymmärtää, että Jumalan valtakunta on lähellä.

 

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: