801. Jumalan puheesta puheenollen

Ajankohtainen artikkeli aiheestaa Mitä teemme Jumalan puheelle? löytyy linkistä:

http://sourcepublication.net/2014/01/13/mita-teemme-jumalan-puheelle/

Uskon, että Jumala puhuu. Täytyy vain olla mielettömän varovainen ennen kuin toiselle toitottaa Jumalan puhuneen – ja varmistua, että puhuja tosiaan on Jumala. Oma sisinkin, kun on ajoittain äänessä toiveineen ja pelkoineen.

Sama varovaisuus on aiheen, jos/kun kuulemme nk. profetian ja jopa silloin, kun olemme Raamatun opetuksen äärellä. Meidän täytyy arvioida kuulemamme. Oma sisin toiveineen ja pelkoineen kun voi olla äänessä myös toisen suulla.

Hyvä nyrkkisääntö Jumalan puheelle on se, että en ole ainoa, joka on asiaa ajatellut, vaan jossain on/on ollut joku, joka on ajatellut samoin. Esimerkiksi niin, että itselleni tullut ajatus vahvistuu, tarkentuu tai saa uusia sävyjä jonkun toisen kautta. Hyvä testeri on myös aika. Aika näyttää, onko Jumala puhunut ts. profetia tms. toteutuu – tai sitten ei.

Karismaattiset kokemukset, mukaan luettuna profetiat, tiedon/viisauden sanat tms., ovat siunaus oikein käytettyinä. Riski – ja pahimmillaan tragedia – ne ovat silloin, jos/kun niihin sekottuu niiden esille tuojan mielihaluja ja pyrkimyksiä. Pahimmillaan ne voivat suistaa elämän pahasti raiteiltaan esimerkiksi niin, että ne saavat tekemää jotain typerää tai peruuttamatonta.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: