779. Astu seitsemän askelta – ylöspäin

Mieheni törmäsi kirkkaudentaso -opetukseen internetissä ja pyysi minua vilkaisemaan tekstiä.

Kysymys on Suomeen(kin) rantautuneesta opetuksesta, jonka alkuperä vaikuttaa olevan englanninkielisessä maailmassa.

Tasokristillisyydestä olen kirjoittanut kolme vuotta sitten artikkelissa Tasokristityt http://sourcepublication.net/2011/12/07/tasokristityt/

Tälle opetukselle eivät riitä edes nuo ”voitelun tasot” ole, vaan on vielä ”kirkkauden taso”, jossa opetuksen mukaan tapahtuu suurempia asioita kuin voitelussa.

Opetuksessa on oikeansuuntaisia asioita – ja on niitä, joille en pysty löytämään Raamatun kokonaisuudesta tukea. Tämän vuoksi opetus on oikea raamatturusettien sekasotku.

Perusongelma näyttää olevan se, että opetuksessa aletaan luokittelemaan uskon eri alueita luokkiin, joita osaa pidetään ylempinä ja edistyneempinä ja osaa alempina ja vähemmän edistyneinä. Tavoite on ylemmillä tasoilla.

Lahjat on tarkoitettu tavoittamaan yksi ihminen, voideltu joukot; kunnialla (shekinah, Jumalan läsnäolo) sinä tavoitat maanosan. Astu kirkkauden tasolle

Miten ihmeessä tuollainen raamatturusetti on saatu aikaan? – Missä on taso-opetus Jeesuksen matkakäskyssä tai ensimmäisten kristittyjen opetuksessa?

Hän sanoi heille: ”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen. Ja niitä, jotka uskovat, seuraavat nämä tunnusmerkit: Minun nimissäni he ajavat pois pahoja henkiä. He puhuvat vierailla kielillä. He tarttuvat käsin käärmeisiin, ja vaikka he juovat tappavaa myrkkyä, se ei vahingoita heitä. He panevat kätensä sairaiden päälle, ja nämä paranevat.”

Opetuslapset lähtivät matkaan ja saarnasivat kaikkialla. Herra toimi heidän kanssaan ja vahvisti sanan tunnusmerkeillä.

Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan jääkää odottamaan sitä, minkä Isä on teille luvannut ja mistä olette minulta kuulleet. Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä. Siihen ei ole enää montakaan päivää.”

Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka.

Tässä ei lajitella lahjoja, voitelua tai kirkkautta. Pyhä Henki tulee ja on, Kristuksen omat ovat Kristuksen todistajia ja evankeliumi tavoittaa maan ääret.

Paavali ilmaisee asian:

Armolahjoja on monenlaisia, mutta Henki on sama. Myös palvelutehtäviä on monenlaisia, mutta Herra on sama. Jumalan voiman vaikutuksia on monenlaisia, mutta hän, joka meissä kaikissa kaiken vaikuttaa, on sama. Hän antaa Hengen ilmetä itse kussakin erityisellä tavalla, yhteiseksi hyödyksi. Yhden ja saman Hengen voimasta toinen saa kyvyn jakaa viisautta, toinen kyvyn jakaa tietoa, toiselle sama Henki suo uskon voiman, toiselle parantamisen lahjan, joku saa voiman tehdä ihmeitä, joku profetoimisen lahjan, joku kyvyn erottaa eri henget toisistaan, joku kielillä puhumisen lahjan, joku taas kyvyn tulkita tällaista puhetta. Kaiken tämän saa aikaan yksi ja sama Henki, joka jakaa kullekin omat lahjansa niin kuin tahtoo. (1Kor. 12: 4-11)

Kysymys on Jumalan armon rikkaudesta ja moninaisesta ilmenemisestä, ei (voitelun tai läsnäolon) tasoista.

Opetuksesta löytyi kaipaamani peruste sille, mihin Raamatussa vedotaan tasokristillisyyden jatkumon, kirkkauden, äärellä:

Me kaikki, jotka kasvot peittämättöminä katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kirkkauden kaltaisiksi, kirkkaudesta kirkkauteen. Tämän saa aikaan Herra, joka on Henki. (2. Kor. 3: 18)

Rusettiopetuksemme jatkuu:

Kreikan kielessä tämä käännetään yhdeltä kunnian tasolta toiselle siirtymiseksi. Kunniassa, se hyppy on seitsemän tasoa. Voitelun alla ollessasi väsyt, sinun täytyy tehdä työtä vuosia kasvattaaksesi jäsenistösi 2000; sen sijaan kunnian alla olet kuin lentoperämies, istut jumalanpalveluksessa ilman, että sinun tarvitsee koskea kehenkään ja shekinah-kirkkaus ilmestyy ja parantaa.

Jaejakso kannattaa lukea asiayhteydessään. Siinä on kerrottu, kuinka vanha liitto ja vanhan liiton virka säteili kirkkautta ja kuinka uuden liiton palveluvirka säteilee sitäkin kirkkaampana. Kristityn muutos Herran kirkkauden kaltaisuuteen liittyy tähän, ei kvanttihyppyyn uudelle tasolle.

Se, että kristityn elämässä on ajoittain ihmeellisiä edistyksen aikoja ja/tai seurakunnan tai kansan elämässä hengellisen elpymisen aikoja, ei välttämättä liity suoraan tähän asiaan. (Palaan aihepiiriin seuraavassa kirjoituksessani)

http://blog.fivefoldministryschool.com/2010/10/09/enter-into-the-dimension-of-glory/

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: