773. Entäs, kun höyhenet pölisevät?

J.K. Gressett on kirjoittanut miehestä nimeltä Samuel S. Scull. Tämä oli asettunut Arizonaan perheensä kanssa.

Eräänä yönä iski valtava myrky. Satoi vettä ja rakeita. Tuuli kovasti. Aamun sarastaessa Samuel tunsi itsensä pelokkaaksi ja huonovointiseksi mennessään kartoittamaan menetyksiään. Rakeet olivat lyöneet puutarhan maahan ja myrsky oli vienyt osan talon katosta; kanala oli tiessään ja kuolleita kanoja oli ympäriinsä. Tuhoa ja menetystä oli kaikkialla.

Samaan aikaan, kun Samuel seisoi mykistyneenä ihmetellen sotkua ja äimistellen, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, hän kuuli jotain kanalassa olleen lautakasan päältä. Kukko kiipesi lautakasaa, kunnes tavoitti korkeimman kohdan. Vanha kukko oli litimärkä. Suurin osa sen höyhenistä oli tipo tiessään. Siitä huolimatta, kun aurinko tuli esiin taivaanrannan takaa, se räpäytti höyhenettömiä siipiään ja kiekui ylväästi.

Tarinan oheen oli liitetty kysymys: Miksi kukko kiekui?

Luonnollinen vastaus on se, että kiekuminen on osa kukon luontoa. Kukko kiekui olosuhteista huolimatta.

Aivan niinkuin kukko kokosi itsensä ja nousi korkeimmalle paikalle kiekumaan luontonsa tähden, kristitty voi ylistää tuultenkin tuiverruksessa toivon tietoisuuden tähden:

Mutta kaikissa näissä ahdingoissa meille antaa riemuvoiton hän, joka on meitä rakastanut. Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. (Room. 8: 37-39)

Tässä elämässä voi tuuli tuivertaa ja höyhenet pölistä. Mutta mikään ei erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

One thought on “773. Entäs, kun höyhenet pölisevät?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: