752. Piilosta pelastajaksi – From Hiding Place to Hero

Herra on kanssasi, sinä urhea soturi! /The Lord is with you, you mighty man of [fearless] courage.

sanoi enkeli Gideonille/ the angel said to Gideon.

Et oo tosissas!/ You are kidding

sanoisi aikamme nuori mies vastaavassa tilanteessa/ would say a young man in a similar situation in the year 2014.

Gideonin kutsumuksen ei niin hohdokkaat ja voimantäyteiset alkuaskelet omin sanoin.(Voit lukea koko tarinan Tuomarien kirjan 6. luvusta) / First steps of Gideon´s calling weren´t full of courage or glamour. (You may read the whole story in Judges 6)

Gideon oli midianilaisten – juuri niiden, joiden käsistä hänen piti israelilaiset pelastaa – pelossa viinikuurnassa puimassa viljaa. Gideon näki itsensä vähäisimpänä suvustaan. Gideonilla oli enkelin kanssa keskustellessaan päällimmäisenä sama kysymys kuin (uskon, että) monilla meillä, kun näyttää siltä, että Jumala ja Hänen apunsa loistaa poissaolollaan – Gideon was beating wheat in the winepress to hide it from the Midianites. And this is how Gideon saw himself, his possibilities to fullfill the calling given by Lord: my clan is the poorest in Manasseh, and I am the least in my father’s house. Oppression, fear and depression caused by Midianities was the background of words by Gideon:

Jos sinä, Jumala, olisit ollut meidän kanssamme, emme olisi tässä pulassa. /O sir, if the Lord is with us, why is all this befallen us? And where are all His wondrous works of which our fathers told us, saying, Did not the Lord bring us up from Egypt?

Enkeli sanoo Gideonille neljä tärkeää asiaa. – The angel says four important keys to Gideon:

1. Käytä sitä voimaa, joka sinussa on.- Go in this your might.

Mene ja pelasta Israel midianilaisten käsistä. – You shall save Israel from the hand of Midian.

3. Minä lähetän sinut. – Have I not sent you?!

4. Kun minä olen sinun kanssasi, sinä kukistat midianilaiset, aivan kuin vastassasi olisi yksi ainoa mies. – Surely I will be with you – and you shall smite the Midianites as one man.

Kysymys ei ollut Gideonin lähtökohdista. Vähäisyydestä ja tuntemattomuudesta viis. Jumala käski Gideonia käyttämään sitä (voimaa, kykyä), mitä hänellä oli. Jumala käski menemään (liikkumaan (eteenpäin), kävelemään, menemään) ja pelastamaan israelilaiset. Gideon kykenisi tähän, koska Jumala oli lähettänyt (myös ´tuonut esiin´) hänet. Jumala oli Gideonin kanssa. Gideon tulisi näkemään, kuinka Jumalan antama lupaus täyttyisi. – This wasn´t about the background of Gideon. It may bee poorest, weakest, most impossible answer to the realities in the mid of oppression by Midianities. Lord commanded Gideon to go in that might (strength, power, ability) which he had. Lord commanded Gideon to go (to move, go forth) and save Israel. Gideon would do that, because Lord had sent him. Gideon would fullfill his destiny and calling.

Gideonin oli mentävä ”siinä voimassaan”. Siinä kaikki. – Gideon would have to go in that might (which he had). Thats all.

Kysymyksiä Sanan äärellä. Jatkan seuraavassa kirjoituksessani samojen kysymysten pohtimista Gideonin näkökulmasta sellaisena kuin ne Raamatun lehdiltä avautuvat. Huomaa, että vastaukset eivät ole ”oikein” tai ”väärin”, vaan ne ovat sinun/minun vastaus kysymykseen. Huomaa myös, että kysymysten lopussa on ”other”, vapaa tila sinun omalle vastauksellesi. Painamalla ”Vote” saat vastauksesi ihmisten ilmoille! – Some questions including the matter at hand. I will continue handling this item, as it is opening through Gideon´s story, in my next article as well. Notice: There isn´t ”right” or ”false” answers in this matter, but answers of mine or yours. You may also find a place for your own opinions when you click ”other”. By pressing ”vote” you may get us to know your answer.


Tietoa kirjoittajasta

Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Yksi ajatus artikkelista “752. Piilosta pelastajaksi – From Hiding Place to Hero”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s