748. Removing the Grave Clothes – Riisu käärinliinasi

English speaking readers, you may read this in English, for Finnish speaking readers I may translate this. I think, this is very current word today. Deep inside me, I share many thoughts written in this blog at hand. Mielestäni kirjoitus on ajankohtainen. Sisimmässäni jaan monet näistä käsillä olevassa blogissa kirjoitetuista ajatuksista.- Suomalaisia lukijoitani varten käännän tämän.

Kahdentoista opetuslapsen lisäksi Jeesuksella oli myös muutamia muita läheisiä ystäviä. Heidän joukossaan olivat todennäköisesti Maria, Martta ja Lasarus. Heidät mainitaan lukuisissa Uuden testamentin tarinoissa. Näistä tarinoista se, joka kertoo Lasaruksen kuolemasta, kertoo Marian ja Martan surusta.
Johanneksen evankeliumin luvussa 11 kerrotaan, kuinka Jeesus kuuli Lasaruksen kuolleen ja matkasi Martan ja Marian luokse. (Voit lukea Joh. 11: 41-44)

Kun Lasarus tui haudasta, hän oli yhä käärinliinoissa. Lasarus oli vielä tapahtuneessa. Kristus sen sijaan halusi hänen olevan vapaa. Hän halusi menneen jäävän Lasaruksen taakse ja että Lasaruksella voisi olla uusi elämä.

Kun meistä tulee kristittyjä, meidätkin tehdään uudeksi. Me emme ole enää sidoksissa menneisyyteen. Kristus haluaa, että jätämme menneisyyden taaksemme. Monet meistä eivät ole oppineet, että se mikä on ollut menneisyyttämme, on täysin takanamme ja että meidän täytyy antaa sen mennä elääksemme uutta elämää. Sen sijaan me tunnemme olevamme sidoksissa menneisyyteemme, perheemme uskomuksiin, kulttuuriin, jossa elämme – tai teemme niin, koska emme tiedä mitä tehdä tai kuinka elää uskovana jatkuvasti uskosta käsin. Me kyllä voimme liikkua ajoittain eteenpäin, mutta me voimme yhtä lailla pudota tai kompuroida joissain tietyissä tavoisssa tai ajatusrakenteissa — (Pahoittelen putosin kärryiltä lauseen lopussa…) Vaikeat ajat, trauma tai väärinymmärrys voivat suistaa meidät raiteiltaan siitä vakaumuksesta. että meillä on aiempi elämäntapamme ja Kristus on avannut meille aivan uuden tien.

”Sen opetuksen mukaan teidän tulee hylätä entinen elämäntapanne ja vanha minänne, joka on petollisten himojensa vuoksi tuhon oma. Teidän tulee uudistua mieleltänne ja hengeltänne ja pukea yllenne uusi ihminen, joka on luotu sellaiseksi kuin Jumala tahtoo, elämään oikeuden ja totuuden mukaista, pyhää elämää.” (Ef. 4: 22-24)
Oletko sinä vielä sidottuna vanhoissa käärinliinoissasi? Oletko päästänyt irti vanhasta elämästäsi ja hyväksynyt sen, että Kristus tarjoaa sinulle jotain uutta? Tiedätkö, kuinka hyväksyä tämä lahja niin, että voit sallia itsesi vapautumise? Kristus on uhrattu, jotta voisit riisua käärinliinasi ja jotta sinulla voisi olla uusi elämä. Ainoa, mitä meiltä edellytetään, on että otamme lahjan vastaan. On OK, että riisut käärinliinasi ja pukeudut uuteen.

Restoring The Heart

In addition to the twelve men who walked daily with Jesus here on earth, he also had a few friends. The closest friends were probably Martha, Mary, and Lazarus. They are mentioned in several stories in the New Testament, and the death of Lazarus shows the grief the sisters felt when their brother died.

In John 11 Jesus is told of Lazarus’s death and he goes to visit the sisters.

So they took away the stone. Then Jesus looked up and said, ”Father, I thank you that you have heard me. I knew that you always hear me, but I said this for the benefit of the people standing here, that they may believe that you sent me.” When he had said this, Jesus called in a loud voice, ”Lazarus, come out!” The dead man came out, his hands and feet wrapped with strips of linen, and a cloth around his face. Jesus…

View original post 368 more words

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: