Te tiedätte kyllä tien

Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta huonetta — enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen. Te tiedätte kyllä tien sinne minne minä menen. — Minä olen tie, totuus ja elämä. (Joh. 14: 1-4. 6a)

Rakkaasta/ystävästä/perheestä erossa oleminen ei ole kivaa, jos asiat ihmissuhteessa ovat suurinpiirtein mallillaan. On ikävä, sanomme.

Jeesuksen nk. jäähyväispuheeseen saakka Jeesuksen opetuslapsila/läheisillä/perheenjäsenillä oli mahdollisuus olla Jeesuksen kanssa. Jeesus viittasi siihen, että asiat tulisivat muuttumaan: Hänen olisi mentävä pois.

Jeesuksen olisi mentävä edeltä, jotta muut voisivat tulla perästä.

Ero olisi väliaikainen. Jeesus tulisi takaisin ja noutaisi seuraajansa luokseen. He saisivat olla Hänen kanssaan ikuisesti.

Jeesus ei ollut jättämässä seuraajiaan tiettömälle taipaleelle eksyksiin. Siksi Hän vakuutti, että Hänessä ja Hänen kauttaan pääsisi Isän kotiin. Isän kodissa olisi riittävästi huoneita jokaiselle, joka uskoo Jeesukseen.

Jeesuksen sanat ovat rauhoittavat: Hänen seuraajiensa ei pitänyt olla levottomia. Levottomaksi käännetty sana tarkoittaa myös tilannetta, jossa jokin asia saa pois tasapainosta, horjuttaa mielenrauhaa, alkaa ahdistamaan ja saa levottomaksi. Sitä vastoin heidän tuli uskoa/luottaa Isään ja Poikaan. He olisivat lupauksessaan luotettavia.

Niin, Jeesuksen takaisintuleminen olisi yhtä turvallinen ja iloinen asia kuin, mitä on, kun ystävä näkee ystävän! Iloista. Riemullista.

Aiheesta lisää kirjoituksessani Jeesus tulee, oletko valmis? Jeesus tulee oletko valmis, osa 2

Jeesus tulee – Oletko valmis hääsaliin?

Raamatun lehdiltä luemme terävää tekstiä, terän molemmin puolin: Toisaalta sellaiselle, joka ei usko, teksti on kovaa; toisaalta sellaiselle, joka uskoo, teksti on armon ja voimantäyteistä. Esimerkiksi Hiljaisen viikon tiistain tekstin katkelma

Puhe rististä on hulluutta niiden mielestä, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima… (1 Kor. 1: 18)

ristukseen uskovan sydämessä Pyhä Henki huutaa:

Abba, Isä! Minulla on paikka Isän kodissa. Saan olla turvallisella mielellä.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: