Ylistä, älä manaa!

Joskus on ihan hullua nk. hengellisen sodankäynnin opetusta. Siinä rohkaistaan ”sotimaan” toista ihmistä vastaan. Moiseseen variaatioon saattaa liittyä käskeminen, komentaminen vastaan ”rukoileminen” tai ”profetoiminen” kaikissa kuviteltavissa muodoissa: Esimerkiksi käsketään/profetoidaan kuivuutta, kuolemaa tai onnettomuuksia tulevaksi toisen ihmisen päälle.

Ihan tyystin on unohtunut Paavalin opetus nk. hengellisestä sodankäynnistä. Siinähän painotetaan, että meillä ei ole taistelu lihaa ja verta vastaan vaan henkivaltoja vastaan taivaan avaruuksissa. Luulisi logiikankin sanovan, että nk. hengellisessä sodankäynnissä ei pitäisi hyökätä ihmistä vastaan.

Toisekseen äärimmäinen kiinnostus henkivaltoihin ei välttämättä ole mikään terveellinen asia. Jos alamme käskeä ja komentaa demoneja siellä ja demoneja täällä, uskosta tulee aika pimeää puuhaa.

Kurjaa on nähdä se, miten viha, katkeruus ja revanssihenki myrkyttää rukoukset. Esirukouksesta tulee enemmän manausta kuin rukousta.

Mieluummin ylistä kuin manaat! Pidä katse mieluummin ylhäällä kuin alhaalla. Silloin on itselläsi ja ”rukouksen” kohteella parempi olo.

Toukokuun alussa on julkaisussa internetin kautta julkaistava e-kirja (jonka toki saa tilauksesta paperiversiona), jossa lisää hengellisiä selviytymisstrategioita välillä oudossa hengellisessä kentässä.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: