706. Elämä alkaa kuoleman jälkeen?

Otsikko on tietoisesti herättävä. Joskus minusta tuntuu, että osa kristityistä ajattelee juuri näin. Ei siinä mitään pahaa sinällään ole. Tämä aika maan päällä on katoava. Se on ihan totta. Sääli vain, jos ei uskalla elää tätä elämää täysillä, kun säästelee itseä elämään kuoleman (tai Jeesuksen takaisin tulemisen) jälkeen.

1 Tim. 4: 8 Paavali mainitsee, että Kristukseen uskovalla on lupaus tästä ja tulevasta elämästä.

Paavali tasapainottaa useassa kohdassa kirjeitään kristittyjä heidän suhtautumisessaan elämään nyt ja ikuisuudessa. Toisaalta hän toppuuttelee taivaalle tähyileviä joko-Jeesus-tulee-tällä-sekunnilla -uskovia ja yhtä lailla niitä, joiden mieli ja sydän olivat kiinni tässä maailmassa. Paavalin viesti oli, että elämä saa ja sen pitää jatkua Jeesusta odottaessa. Normaali työnteko, jotta leipää sai itselle ja perheelle, piti jatkua. Myös Jumalan valtakunnan työ vaati (myös tuona aikana) varoja. Seurakunta jakoi apua sitä tarvitseville. Toisaalta ajatusten ei saanut kiinnittyä pelkästään tähän, katoavaan, aikaan.

Emme saa lopettaa elämistä sen takia, että tähyämme taivaalle. Elämä Kristuksessa on tässä ja nyt. Elämä Kristuksessa on Ikuisuus.

Tämä vääntyi minulle uudella tavalla, kun luin eilen lainaamaani Heprealaiskirjeen 9. lukua ja sen syvällistä selitystä siitä, miten Kristus on täyttänyt Lain viimeistä pilkkua myöten.

Sitä varten Kristus on tullut uuden liiton välittäjäksi, että hänen kuolemansa vapauttaisi kaikki ensimmäisen liiton aikana tapahtuneista rikkomuksista ja että kutsutut niin saisivat heille luvatun iankaikkisen perinnön.

Ainakin minut iankaikkisuus on tupannut siirtämään ajatuksissa kuoleman jälkeiseen elämään. On ikuisuus sitäkin. Mutta ei pelkästään kuoleman jälkeistä aikaa. Ikuisuus on nyt. Ja ikuisuus on alkanut ennen meitä.

αιωνιος [aioonios] merkitsee jotakin, millä ei ole alkua eikä lppua, jokin mikä on aina ollut ja mikä aina on. Meille luvattu perintö koskee koko elämäämme ja ikuisuutta.

Julkaissut Pauliina Kuikka

pastori, valokuvaaja, sisällöntuottaja - pastor, photographer, content manager

One thought on “706. Elämä alkaa kuoleman jälkeen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: